Smällen som knäckte sviten

Schumacher ilsken på Montoya: Riktigt klantigt

1 av 3 | Foto: AP
Montoya.
SPORTBLADET

Efter fem segrar bröts Michael Schumachers svit.

Av Juan-Pablo Montoya.

Colombianen körde in i tysken som tvingades bryta.

- Det var riktigt klantigt av honom, säger den regerande världsmästaren ilsket.

Renaults Jarno Trulli vann sitt första lopp i karriären och var överlycklig efter segern.

Men alla talade om kraschen i tunneln.

När Juan-Pablo Montoya på det 46:e varvet körde in i den ledande Michael Schumacher som då for in i skyddsräcket och tvingades bryta.

Trycktes in i väggen

Det var loppets andra runda bakom säkerhetsbilen och Michael Schumachers Ferrari bromsade plötsligt så hårt att det vänstra framhjulet låste sig.

Sikten i tunneln var dålig och BMW-Williams colombianske förare for in i Ferrarin - som kraschade.

- Michael sade till oss att Montoya rammade honom i tunneln. Michael försökte, på ett mycket normalt sätt, att värma upp bromsarna och Juan-Pablo tryckte in honom i väggen. Det var idiotiskt att sluta loppet så, säger Ferraris teknikchef Ross Brawn till sport1.

Michael Schumacher, som inför gårdagens lopp vunnit samtliga tävlingar den här säsongen, gick utan ett ord in i Ferraris depå och kastade sin hjälm i ett hörn.

- Att jag bromsade är normalt, även om hjulen låser sig ibland. Då körde Juan in i mig, säger Michael Schumacher till f1-total.

- En varvad förare kör in ledaren i väggen. Det säger väl allt, eller?

Vid tävlingen på Imola, för ungefär en månad sedan, var det Michael Schumacher som trängde Juan-Pablo Montoya av banan och denne svarade med hätska gester under ärevarvet och en verbal attack efter tävlingen var slut. Men då, precis som nu, ansåg tävlingsledningen att inga fel begåtts. Även BMW-Williams försvarar sin förare.

Möts igen på söndag

- Vi har visat tävlingsledningen de uppgifter vi har för att påtala att Juan-Pablo bromsade i åtminstone två sekunder. Han rammade inte Schumacher. Som vi ser det har Juan verkligen ingen skuld i detta. Jag förstår inte hur Ferrari kan säga att det var hans fel, säger Williams chefsingenjör Sam Michael enligt sport1.

Redan på söndag avgörs nästa VM-deltävling - på tyska Nürnburgring.

Då lär kampen mellan dem båda fortsätta.

BLEV SNE På det 46:e varvet körde Juan-Pablo Montoya in i ledande Michael Schumacher. "Schumi" for in i ett skyddsräcke och tvingades sedan bryta loppet. Därmed bröts tyskens segersvit på fem raka lopp. En irriterad Schumacher gick in i Ferraris depå utan att säga ett ord - och kastade hjälmen i ett hörn. Foto: AP

Ställningen i lag-VM