Bräck nära comeback

Kör Indycar om en månad

SPORTBLADET

Karlstad (TT)

Racingstjärnan Kenny Bräck närmar sig en comeback. Om en månad hoppas värmlänningen kunna vara tillbaka i Indycar-serien.

– I mitten av juni gör jag mitt första fullfartstest i racerbilen sen olyckan. I bästa fall kan jag vara tillbaka till tävlingen i Richmond den 26 juni. Jag känner mig redo nu, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Tillbaka. Kenny Bräck är tillbaka. Om en månad hoppas värmlänningen kunna vara tillbaka i Indycar-serien.

Det har gått ett drygt halvår sedan den svåra kraschen i Texas och nu planerar Kenny Bräck för sin comeback. Under en vistelse i Sverige för en tid sedan testade han sin kropp på gocartbanan i Kristinehamn.

– Det räcker att köra en gocart för att känna om det gör ont i kroppen. Gocarten saknar ju fjädring och hoppar och skakar hela tiden. Det kändes bra, säger Bräck som betonar att han först efter testet i mitten av juni vet om han kan göra comeback i Richmond.

– Det är mycket som ska klaffa. Jag måste få besked om mina reflexer. Det krävs snabba reflexer när man kör i 350. Testet ger besked om gnistan fortfarande finns kvar. Men det känns som allt är okej. Nu är jag redo, säger han.

TT