Ferrari: Kimi ska ta över efter Schumi

SPORTBLADET

Ferrari har hittat sin arvtagare till Michael Schumacher.

Kimi Räikkönen.

– Är det någon som kan gå i Michaels fotspår är det han, säger stallets teknikchef Ross Brawn.

Den 24-årige finländaren var sjua på gårdagens kval, som vanns av Rubens Barrichello, före Juan Pablo Montoya och Michael Schumacher. Han vann loppet på belgiska Spa senast och var i fjol det stora hotet mot Michael Schumacher.

Då lyckades tysken ta hem VM-titeln i det sista loppet, i år har han varit betydligt mer överlägsen, mycket tack vare en fantastisk bil och på grund av att McLaren-Mercedes inte lyckades ta fram en konkurrenskraftig bil förrän i somras.

Kimi Räikkönen är i år den ende förare som besegrat Michael Schumacher, bortsett från tävlingen i Monaco där tysken bröt.

– När tiden är mogen ska jag bestämma mig för en speciell ung man, det kan vara Kimi, säger Ferraris stallchef Jean Todt enligt F1-total.

”Han är snabb”

– Jag tycker om honom. Han är snabb och har den talang som krävs. Han äventyrar ingenting och lägger ett stort värde på sin image. Det gillar jag.

Teknikchefen Ross Brawn använder ännu större ord är han pratar om McLaren-Mercedes toppförare:

– Kimi har visat att vad han kan. Det var tydligt förra året och på Spa visade han återigen att han har allt som krävs för att ta över den rollen, säger Ross Brawn till Gazzetta dello Sport.

35-årige Michael Schumachers kontrakt med Ferrari gäller till och med 2006 - men det är möjligt att han och stallet väljer att förlänga det ytterligare.

Anna Carlsson