Villeneuve gör comeback

Bad boy tar plats i Renault

SPORTBLADET

F1-sportens ”Bad boy” är tillbaka.

Redan i dag, onsdag, testar Jacques Villeneuve för Renulat och allt talar för att han ersätter Jarno Trulli under säsongens tre sista lopp.

Efter förra säsongen lämnade den före världsmästaren Jacques Villeneuve F1-sporten. Hans plats i BAR-Honda togs av japanen Takuma Sato och kanadensaren pratade om att ta ett sabbatsår.

Men redan i somras började det ryktas om en comeback.

Och i dag är det dags.

– Vi har skrivit ett kontrakt med Jacques som gäller över testerna på Silverstone i dag och i morgon, säger Renulats stallchef Flavio Briatore till F1-total.

– Gör han bra i från sig kör han de tre sista loppen för oss, med start nästa söndag i Kina.

I tisdags meddelade Renulat att Jarno Trulli inte längre har någon förarplats i stallet. Teamet gav ingen orsak, men enligt tysk media har stallchefen Flavio Briatore och Jarno Trulli svårt att komma överens. Dessutom har han inte tagit någon VM-poäng de senaste fem och i söndags förlorade Renulat andraplatsen i märkes-VM till BAR-Honda.

Nu ska Jacques Villeneuve peta ner sin förra arbetsgivare till bronsplatsen – men till 2005 får kanadensaren se sig om efter ett annat stall. Renulat har redan kontrakterat Fernando Alonso och Giancarlo Fisichella för nästa säsong.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM