Schumacher snurrade av i kvalet

Barichello i pole position

SPORTBLADET

Kinas första formel 1-lopp startar på söndagen med storstjärnan Michael Schumacher i en ovan position – i näst sista startledet.

Schumacher körde av banan i tidskvalet.

Det är Michael Schumachers sämsta startposition i hans långa F1-karriär på 210 lopp.

Han visste inte själv vad som hände när han körde av i den första kurvan under tidträningsvarvet.

– I den kurvan brukar bilen understyra och vi hade inte ändrat mycket på bilen sedan träningen. Vi kan inte ens hitta något information från datorerna. Jag vet inte om det var mitt fel eller inte men om vi inte hittar något i bilen så ligger kanske felet finns mellan mina tankar och ratten, säger han.

Den tyske F1-stjärnan, som redan säkrat VM-titeln, vågar inte tro på några stora framgångar med tanke på startplaceringen.

– Det är svårt att säga hur loppet kommer att bli. Jag vet bara att det kommer att bli en stor utmaning.

Schumachers stallkompis i Ferrari, brasilianaren Rubens Barrichello som tog pole position, vågar inte räkna bort ”Schumi”.

– Man får absolut inte räkna bort honom. Michael är Michael och han vill vinna. Jag tror dock inte att han har en chans att vinna men det kan räcka till en plats på pallen.

Finländaren Kimi Räikkönen, McLaren, var tvåa i tidsträningen och startar bredvid Barrichello.

– Vi började helgen lugnt och ökade tempot för varje pass. Och lagom till kvalet fick vi ihop det. Tyvärr gjorde jag ett litet fel i sista kurvan men jag tvivlar ändå på att min tid hade räckt till första rutan, säger Räikkönen.

– Bilen verkar vara riktigt bra och med den taktik vi lagt upp tror jag att jag har stora chanser att vinna loppet.

TT