...men McLarens strul fortsätter

Montoya skadad – Räikkönen festar vidare

SPORTBLADET

Juan-Pablo Montoyas skada kommer inte alls från något tennisspel – utan från en motorcykelolycka.

Och Kimi Räikkönen har festat hejdlöst igen.

Lagom till helgens F1 är det kaos hos McLaren-Mercedes.

I söndags meddelade McLaren-Mercedes att Juan-Pablo Montoya skadat sig när han tränat tennis. Enligt stallet snubblade han på en boll under ett pass med sin fystränare och i fallet skadade han axeln så illa att han missar årets tredje VM-deltävling i Bahrain.

Kraschade i 80 km/tim

Men enligt den tyska tidningen Bild var tennisolyckan egentligen någonting helt annat. Den 28-årige colombianen ska, trots att hans kontrakt förbjuder det, ha tagit en sväng på sin motorcykel. Han körde i närheten av Spaniens huvudstad Madrid och höll en hastighet av 80 km/timme när han tappade kontrollen över fordonet. Enligt tidningen bröt han nyckelbenet i fallet och lär inte vara tillbaka i F1-bilen förrän i maj.

– Det är ett helvete hos McLaren. Nu står antingen stallet eller Juan där som en stor lögnare. Juan måste måste kurera sig i minst fem veckor, säger en bekant.

McLaren-Mercedes däremot dementerar uppgifterna och står fast vid att Montoya kan köra loppet på Imola den 24 april.

Men colombianens skada är långt i från det enda problemet för stallet. Enligt både tysk och finsk press ska deras andre förare, finländaren Kimi Räikkönen, återigen har unnat sig en riktigt blöt natt på stan.

Fest med hockeylirare

De skriver att han förra veckan befann sig i finska Tammerfors och där festade hejdlöst tillsammans med vänner från ishockeylaget Ilves. Festen var privat och rocksångaren Kari Peitsamo underhöll från scenen.

– Med tanke på hur det där underbarnet dricker är det inte speciellt konstigt att han får motorstopp ibland, skriver Kari Peitsamo på sin hemsida enligt tysk media.

Men McLaren-Mercedes dementerar även detta.

– Kimi var på en privat fest förra veckan, men de historier som kommit ut är inte med sanningen överensstämmande, säger en talesman för Mercedes.

– Han uppförde sig inte på något annat sätt än hans vänner från ishockeylaget.

Anna Carlsson