Fernando Alonso tog andra raka segern

Michael Schumacher bröt i Bahrain

Foto: AP
Andra raka Fernando Alonso rycker i toppen av F1-tabellen. I bakgrunden syns Michael Schumacher i sin Ferrari. ”Schumi” tvingades senare bryta.
SPORTBLADET

Efter två misslyckanden i de inledande tävlingarna av årets F1-säsong chansade Ferrari med den nya F2005-bilen inför Bahrains GP.

Det höll – i elva varv.

På det tolfte varvet snurrade den då andraplacerade Michael Schumacher och åkte därefter i depå – och parkerade i garaget.

Vann gjorde Renaults Fernando Alonso, Spanien.

Tävlingen i Bahrain avgjordes under extrem värme. Termometern visade på 42 grader i luften och 56 grader på banan när starten gick – och många hade problem i hettan med såväl däck som bromsar.

”Det varmaste loppet jag kört”

– Det var varmare än i Malaysia och Japan och det var det varmaste lopp jag kört. Men bilen var perfekt igen, sa Fernando Alonso på presskonferensen efter loppet.

På det tolfte varvet fick Ferraris Michael Schumacher, Tyskland, problem vid ingången till den tajta kurva tio och snurrade.

När han väl kom ut på banan igen åkte han direkt till depån och parkerade i garaget.

– Han (Schumacher) var snabbare än mig i början, men jag hade inte blivit orolig om han kört om mig, jag är övertygad om att vi skulle varit bättre i det långa loppet, sa Alonso.

Spanjoren startade i pole position – placeringen före Schumacher – och kontrollerade loppet från start till mål. Det var Alonsos andra raka seger GP-seger – och Renaults tredje seger av tre möjliga i år.

Räikkönen trea

Tvåa slutade Toyotas Jarno Trulli, Italien, som därmed är ny tvåa totalt bakom Alonso. Alonso har 26 poäng mot Trullis 16. I mål var Trulli 13,4 sekunder efter Alonso.

Finländaren Kimi Räikkönen tog säsongens första pallplacering som trea i sin McLaren.

För den andre Ferrariföraren, brassen Rubens Barrichello, slutade dagen med en niondeplats. Därmed blev Ferrari återigen helt utan poäng. Barrichello startade sist av alla efter att ha haft problem med växellådan under träningen och kvalet.

Rickard Westman