Punkterad lunga efter svår krasch

Billy Hamill borta åtta veckor: Det är inte så illa nu

SPORTBLADET

Smedernas speedwaystjärna Billy Hamill, 34, fördes till sjukhus med en punkterad lunga och brutna revben.

Efter en vecka på sjukhuset är han nu hemma igen, men han riskerar att missa två månader av säsongen.

– Men det är inte så illa nu, säger han till tidningen Folket.

Foto: HENRY LUNDHOLM
KAN MISSA TVÅ MÅNADER Billy Hamill är hemma igen efter den svåra kraschen – men Smederna får sannolikt klara sig utan sin amerikanske stjärna fler veckor framöver.

Billy Hamill är en legendar i Smederna, en trotjänare som kört 13 säsonger för Eskilstunalaget och som är mycket populär i både staden och klubben. Amerikanen, individuell världsmästare 1996, är sedan många år tillbaka också lagkapten i Smederna.

  Det var i en ligamatch i England i påskveckan som olyckan inträffade. Hamill, som kör för Oxford, fick kedjebrott. Swindons svensk Jonas Davidsson kom i full fart bakifrån, hade inte en chans att väja – och körde rakt in i Hamill.

Andningsproblem

  Kraschen blev våldsam. Förarna rullade runt flera varv på ovalen och Hamill blev liggande helt stilla i nästan en kvart och bad om att ingen skulle röra honom förrän ambulanspersonalen anlände till stadion. Hamill hade andningsproblem och sjukvårdspersonalen på plats tillsatte syrgas.

Efter en dryg vecka på Great Wester Hospital är Hamill hemma i sin engelska bostad i Tamworth igen för att träffa familjen (hustrun Christina samt barnen Margaret och Kurtis), skriver Folket. Han har dock fått flygförbud på grund av lungproblemen.

Läkarna tror att Hamill behöver åtta veckor för att återhämta sig och speedwaystjärnan ska också få träffa en ryggspecialist.

Till speedwayworld.tv säger han:

– Krascherna är den värsta delen med racing, och när du är skadad och har riktigt ont tänker du ”vad i helvete är det jag gör mot mig själv och varför gör jag det”. Men jag har hela tiden varit positiv och jag var i goda händer på sjukhuset. Många tankar passerade, men jag älskar fortfarande speedway och vill fortfarande åka ut och spöa mina konkurrenter.

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM