Här visar Bräck ärren

Racerstjärnan om vägen tillbaka: Jag var skinn och ben

1 av 3 | Foto: TV4
MÄRKT FÖR LIVET I gäststolen hos Kristian Luuk visar Kenny Bräck ikväll upp flera sidor av sin personlighet - och ärren han fick efter den svåra olyckan i oktober 2003.
SPORTBLADET

Olyckan kunde kostat honom livet.

Nu visar racingstjärnan Kenny Bräck upp sina ärr i tv - och öppnar dörren för en comeback.

- Får jag ett bra tillfälle kan det absolut hända, säger han.

Det är i kvällens "God natt, Sverige" i TV4 som Kenny Bräck visar upp sviterna efter den svåra kraschen på Texas Motor Speedway för programledaren Kristian Luuk.

Stora ärr

- Jag har massvis med ärr. Inga små, de är stora allihop. Det här programmet är väl barnförbjudet, skojar Kenny när han drar upp tröjan och blottar sin sargade rygg.

Kenny är i dag i det närmaste återställd.

Men i programmet berättar han om den långa och svåra vägen tillbaka.

Vägde 50 kilo

- Jag låg på sjukhuset i tre månader. Normalt väger jag 68-69 kilo, men när jag kom ut vägde jag 50. Jag var skinn och ben. Det är inte lätt att bygga upp kroppen när man sitter i rullstol och inte kan gå. Jag körde fysträning fyra timmar om dan i fyra månader, måndag till fredag, berättar Kenny Bräck.

I programmet får Kenny också se rörliga bilder på den våldsamma kraschen på ovalbanan.

Men värmlänningen rycker inte ens till när han ser tillbaka på ögonblicket som var nära att kosta honom livet.

- Det var en otrolig smäll, men sysslar man med racing är man nog ganska inställd på att någonting sånt här kan hända. Ovalbaneracing i de här hastigheterna är en gladiatorsport så man är förberedd.

Tror på högre makt

Kenny berättar även att han tror att han fick hjälp från ovan efter olyckan.

- Jag är inte troende så att jag går i kyrkan. Men jag är övertygad om att det finns högre makter som hjälper oss när vi mest behöver det.

Kenny Bräck får också frågan av Kristian Luuk om han kan tänka sig att återigen tävla på högsta nivå.

Kanske lägger av

- Om jag får tillfälle att vara konkurrenskraftig och det finns en chans att jag kan göra bra resultat så visst. Men jag kan också tänka mig att lägga hjälmen på hyllan om något annat roligt dyker upp, svarar Kenny Bräck.

David Tanentsapf