Guruns återkomst tänder "Schumi": Han njuter av det

1 av 2
Schumachers personlige rådgivare Singh.
SPORTBLADET

Utan sin personlige guru har Michael Schumacher haft stora problem.

Nu är Balbir Singh tillbaka vid hans sida - och världsmästaren är redo att vinna igen.

- Han är motiverad till 1000 procent, säger Balbir Singh.

Den 38-årige indiern är utbildad sjukgymnast, men arbetar också som själslig rådgivare och har jobbat mycket nära "Schumi" i tio år. Men under de senaste två tävlingarna har Balbir Singh inte varit med på grund av familjeskäl.

I Bahrain fick det Schumacher att tappa en del av sitt lugn och under loppet fick han problem med sin bil för att senare tvingas bryta.

Ferrari har arbetat hårt med bilen och nu är gurun tillbaka vid Schumachers sida - något som ger tysken nya krafter. Schumacher var trea i det första kvalet, bakom Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes, och Fernando Alonso, Renault.

Masserar och serverar te

Inför dagens tävling är hans själslige rådgivare positiv.

- Vi pratar, vi arbetar och jag gör allt som står i min makt för att han ska ta sig tillbaka till toppen, säger Balbir Singh till tidningen Bild.

Det innebär att indiern masserar Schumacher tre gånger om dagen, serverar honom sitt specialte med örter, honung och C-vitaminer, blandar energicoctails och lagar pasta med tomatsås.

- Michael njuter av det. Han suger i sig mitt lugn. Ibland masserar jag honom till och med i sömnen, säger Balbir Singh.

- Min viktigaste uppgift har jag på söndag klockan 13.15. Om jag inte väcker Michael ur hans tupplur så sover han sig igenom loppet.

VM-ställningen

Anna Carlsson