Här ryker sista chansen

Dubbla punkteringar tog död på Schumachers dröm om åtta guld

SPORTBLADET

En usel säsongsinledning och två däck utan luft – då gick drömmen om ett åttonde VM-guld i kras.

– VM-titeln försvinner allt längre bort, säger Michael Schumacher.

Foto: Pressens bild
Luften ur Efter det 41:a varvet började Michel Schumachers problem. Punktering på vänstra bakdäcket, in i depå för byte. Men bilen uppförde sig konstigt och två varv senare försvann lufttrycket ur vänster framdäck. Foto: Ramon Ferrandis/Pressens bild

Tysken har abonnerat på VM-titeln sedan år 2000, men i år tycks Ferraris förtrollning vara bruten. Efter upphämtningen i Imola för två veckor sedan tvingades Michael Schumacher återigen erkänna att konkurrenterna är betydligt bättre än vad han är. Han startade som åtta, men tog sig upp till tredjeplats bakom Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes och Fernando Alonso, Renault på det 41:a varvet. Sedan började problemen, han fick punktering på det vänstra bakdäcket och tappade placeringar på däckbytet. Två varv senare försvann luften ur det vänstra framdäcket och den sjufaldige världsmästaren tvingades parkera.

– Exakt vad som hände vet jag inte, det måste vi undersöka, säger Michael Schumacher på sin hemsida.

Inget däcktryck

– Redan när jag var tillbaka på banan efter det första däckbytet kände jag att det var något som inte stämde och att bilen uppförde sig oroligt. Plötsligt försvann allt tryck i däcket.

Kritiken riktas nu, precis som tidigare, mot däckföretaget Bridgestone. Inför tävlingen hade Bridgestone arbetat hårt med däcken eftersom banan i Barcelona är känd för att slita på dem - men inte heller det hjälpte. Istället tvingades Michael Schumacher bryta loppet och ligger nu 34 poäng bakom Renaults Fernando Alonso som leder VM.

– Det kan ha berott på att det legat någonting på banan som förstört däcket eller så har ventilen ramlat bort. Michael klagade via radion över att bilen var instabil, därefter sjönk lufttrycket, säger en talesman för Bridgestone till Reuters.

Svåra omkörningar

Ferraris miss gör att Michael Schumacher måste starta tidigt i kvalet till Monacos GP, vilket kan ställa till problem eftersom det är näst intill omöjligt att köra om på furstendömets trånga gator. Allt talar nu för att drömmen om den sjätte raka VM-titeln försvann i går.

Anna Carlsson