McLaren ger Kimi kontrakt på livstid

Ferrari jagar F1-stjärnan: Han har en naturlig talang

SPORTBLADET

Kimi Räikkönen är just nu den absolut hetaste F1-föraren.

Ferrari drömmer om att värva honom – och McLaren-Mercedes vill skriva ett livstidskontrakt med finländaren.

– Han stannar hos oss så länge han själv vill, säger stallchefen Ron Dennis.

Finländaren vann i Barcelona senast och han var sexa på den andra träningen i Monaco i går, sju tiondelar bakom VM-ledaren Fernando Alonso. Hans tredje VM-seger har tycks ha fått F1-folket att glömma bort hans festskandaler under vintern och nu snackas det bara om hans framtid på banan.

Den trefaldige VM-segraren Niki Lauda anser att Kimi Räikkönen är den enda som kan hota Fernando Alonso och Ferrari är intresserade av att skriva ett kontrakt med honom.

– När den dagen kommer då Michael Schumacher slutar kan jag mycket väl bestämma mig för Kimi. Han har en naturlig talang, citeras Ferraris stallchef Jean Todt av F1-total.

Problemet i nuläget är bara att Michael Schumachers kontrakt går ut redan 2006 medan Kimi Räikkönen har skrivit under för McLaren-Mercedes fram till och med 2007 – och de vill inte släppa honom.

– Han stannar hos oss så länge han vill. Han har förutsättningarna att vinna många, många VM-titlar, inte en utan många, säger Ron Dennis till F1-total.

Redan inför säsongen fick han en löneökning från 72 till 124 miljoner kronor per säsong – och blir det dragkamp om honom lär han kunna öka sina inkomster ytterligare.

Anna Carlsson