Räikkönen fullständigt överlägsen i Monaco

TV4-experten: ”Som på Ayrton Sennas tid”

SPORTBLADET

Över tio sekunder före närmsta konkurrent.

McLaren-stjärnan Kimi Räikkönen var fullständigt överlägsen i Monacos Grand Prix på söndagen.

– Det var nästan som på Ayrton Sennas tid, hyllade TV4:s expert Eje Elgh.

Williamsförarna Nick Heidfeld och Mark Webber slutade tvåa respektive trea.

Kimi Räikkönen vann Monacos Grand Prix.

Räikkönen stod i pole position tack vare sitt makalösa kval i lördags och visade samma klass direkt från start på söndagen.

Finländaren utökade avståndet till jagande Renault-föraren Fernando Alonso för varje varv.

Alonso hamnade i kön

Efter en incident i en av de trånga kurvorna med bland annat Michael Schumacher och David Coulthard, som tvingades bryta, tvingades säkerhetsbilen ut på banan. När fältet släpptes fritt igen hamnade Alonso i kön och Räikkönen kunde dra ifrån och köra i ensamt majestät resten av tävlingen.

– Jag var lite orolig när säkerhetsbilen kom ut. Men hela teamet gjorde ett kanonjobb i dag, sa Räikkönen på presskonferensen.

VM-ledaren Alonso fick stora problem sedan han kört slut på sina bakdäck och rasade från andra till fjärde plats de sista tio varven.

Triumfen i Monaco innebär andra raka segern och tio nya sköna poäng i sammandraget för Kimi Räikkönen. Avståndet till ledande Fernando Alonso är nu 22 poäng.

Monacos GP blev också en stor framgång för Williams-stallet med två pallplatser. Nick Heidfeld körde in som tvåa, hans bästa placering någonsin, och kollegan Mark Webber blev trea.

För Michale Scumacher och Ferreri blev det en ny misslyckade eftermiddag, och nu är drömmen om en ny VM-titel enormt avlägsen.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM