”Han är inte längre min stallkompis”

Här hamnar Schumi i nytt bråk - sågas av stallkamraten

Michael Schumacher och Rubens Barichello.
SPORTBLADET

I veckan försonades bröderna Ralf och Michael Schumacher.

Men världsmästaren har fortfarande en fiende - hans egen stallkamrat.

Nu går Rubens Barrichello till attack:

- Jag betraktar inte längre Michael Schumacher som min stallkompis.

Grunden till Rubens Barrichellos ilska är den omkörning som Michael Schumacher gjorde på det sista varvet av loppet i Monaco. I tunneln låg Rubens Barrichello så nära Ralf Schumacher att han var tvungen att släppa gasen, det utnyttjade Michael Schumacher som tryckte sig förbi och därmed slutade sjua i stället för åtta.

Brasilianaren reagerade direkt efter loppet och enligt sport1.de sade han:

- En världsmästare som Michael ska inte göra sådana saker. Vi hade kunnat försvinna från loppet båda två, jag hade aldrig gjort på det sättet.

Nu har det gått fem dagar sedan den riskabla manövern och Ferrraris andreförare är fortfarande upprörd över incidenten. Det har gått så långt att han inte längre ser Michael Schumacher som sin stallkompis och det interna bråket skakar det italienska mästarstallet.

"Det är inte okej"

Enligt F1-total är sprickan så stor att Ferrari nu funderar på att lösa Rubens Barrichello i förtid i från det kontrakt som går ut 2006.

- Hade det varit jag som hade legat strax bakom och försökt köra om så hade hela världen vänts upp och ner. Nej, jag tycker inte att det är okej och jag därför påpekar jag det klart och tydligt, säger Rubens Barrichello enligt Gazzetta dello Sport och F1-total.

Enligt tidningen ska brasilianaren dessutom ha varit mycket tydlig när han tog upp sina tankar med teamchefen Jean Todt.

- Stallet är inte längre som det var under tiden med Eddie Irvine och som det var 2002 då jag tvingades lämna över segern i Österrike till Michael. Nu vet jag vem det är som inte skyddar mig på banan och som snor den väg jag har tänkt ta och jag kommer också att agera efter det. Jag ser inte längre Michael som en stallkompis, utan som vilken annan förare som helst.

Fortsätter visa ilska

De båda förarna har haft ett samtal om incidenten i Monaco, men Michael Schumacher har ännu inte kommenterat Rubens Barrichellos uttalanden officiellt. Brasilianaren däremot fortsätter att visa sin ilska.

- Det är klart att jag inte kommer att halta i hans hjulspår. Jag har sagt att jag inte tycker att han agerat på rätt sätt, men till syvende och sist vet vi ju alla att han alltid tänker så som han själv vill...

205 VM-lopp men ingen titel

7 VM-titlar och 1 198 poäng

Anna Carlsson