McLarens regelbrott ska ge Kimi segern

Beredda ge stallorder för att vinna mästerskapet

SPORTBLADET

Stallorder är förbjudet inom formel 1.

Men det struntar McLaren-Mercedes i.

Krävs det kommer stallet att använda sig av stallorder för att göra Kimi Räikkönen till världsmästare.

Foto: GETTY IMAGES
Kimi Räikkönen.

Finländaren har vunnit de två senaste loppen och anses av många vara det enda riktigt stora hotet mot Renaults Fernando Alonso, som vunnit tre lopp den här säsongen.

Inför söndagens tävling på Nürburgring är stallet beredda att ta till mycket kontroversiella metoder - den förbjudna stallordern.

- Vår filosofi är att vi kör som lag och tar till vara lagets intressen i första hand, oavsett om det handlar om märkes-VM eller förar-VM. Men om vi måste använda oss av stallorder som kommer vi att göra det, säger stallets Martin Whitmarsh till Autosport-Atlas.

23 poäng till godo

I nuläget ligger Juan-Pablo Montoya 13 poäng bakom Kimi Räikkönen i VM-sammanställningen, mycket på grund den skada han ådrog sig och därmed missade två tävlingar. Om Kimi Räikkönen ska ha chansen att gå i kapp - och förbi - Fernando Alonso som har 22 poäng tillgodo på finländaren kan stallets behöva favorisera honom.

- Vi vill att Juan-Pablo Montoya ska vara en motiverad medlem i vårt lag och för tillfället är det så att vi ger båda förarna möjligheten att vinna loppen. Jag hoppas att båda Kimi Räikkönen och Juan-Pablo Montoya kommer vinna lopp under den återstående delen av säsongen, säger Martin Whitmarsh.

Stallet ser ut att vara snabba inför morgondagens tävling, deras tredjeförare Alexander Wurz var snabbast under båda träningarna i går och samtliga McLaren/Mercedes bilar var för Renault.

Anna Carlsson