”Juan, du är en galen colombian”

Coulthard till attack mot Montoya

SPORTBLADET

Monacos GP har rört upp starka känslorna inom F1-världen. Rubens Barrichello riktade skarp kritik mot sin stallkompis Michael Schumacher, som dessutom attackerades av sin lillebror.

Nu är det dags för nästa bråk.

– Juan, du är en galen colombian, hävdar David Coulthard.

Stallen laddar för dagens GP i tyska Nürburgring, men fortfarande bråkar förarna om vad som egentligen hände i Monaco förra helgen. David Coulthards attack på Juan-Pablo Montoya är den tredje sammandrabbningen på mindre än en vecka.

Under träningen inför Monacos GP låg Juan Pablo Montoya, McLaren-Mercedes, som första bil. Han bestämde sig för att bromsa för att på så sätt stoppa Ralf Schumacher, Toyota, som låg precis bakom. Problemet var bara att Jacques Villeneuve, Sauber, som låg som fjärde bil inte uppfattade det utan körde in i David Coulthard som i sin tur körde in i Ralf Schumacher. Efter den masskraschen fick träningen avbrytas.

”Montoyas skuld”

– En gång sade jag att Juan Pablo Montoya är en människa fylld av mod, men utan hjärna. Det var ett par år sedan, men nu måste jag säga att: ”Juan, du är en galen colombian”, citeras David Coulthard i tidningen Daily Record.

– Han får ta på sig hela skulden. Det var på den snabbaste delen av banan och han körde 100 km/tim långsammare än vad han gjorde varvet före. Visst testar man bromsarna så inom Formel 1, men det är farligt. Det var även andra som bromsade före mig och det är oroande. När jag är förbannad på en annan förare så visar jag honom ett tecken med handen och det gör mig kanske långsammare, men jag kör inte in framför honom och ställer mig på bromsen.

Juan-Pablo Montoya straffades också för incidenten och tvingades starta på 16:e plats.

Hade kunnat gå illa

– Det hade kunnat sluta betydligt värre än vad det gjorde. När Jacques körde in i mina bakhjul hade han kunnat flyga av banan, säger David Coulthard till den brittiska tidningen.

– För Montoya var det ett hårt straff att få starta så långt bak, men han såg aldrig vad som egentligen hände.

Anna Carlsson