Schumacher slår tillbaka mot kritiken

”Jag funderar inte på att lägga av"

SPORTBLADET

Efter den tunga inledningen på årets Formel 1-säsong har kritiken växt mot Michael Schumacher och spekulationerna har tagit fart om att karriären är på väg att ta slut.

Nu slår stjärnan tillbaka.

– Jag funderar inte på att lägga av. Jag tror fortfarande att jag kan vinna lopp.

Foto: Getty Images/Arkiv
Kör vidare. Michael Schumacher har inte fått körningen att stämma under årets Formel 1-säsong – och kritiserats. Nu ger Ferrari-stjärnan svar på tal.

Efter en makalös fjolårssäsong där fantastiska 13 segrar säkrade Schumachers sjunde VM-titel har 2005 inneburit en helt annan verklighet för Ferrari-föraren; strul med den nya bilen, bråk med lagkamraten Rubens Barrichello och inte en enda vinst på sju försök har förvandlat arbetstillvaron från räkmackelik till mardrömssvart.

Schumacher är just nu åtta i VM-ställningen, hela 43 poäng bakom ledaren Fernando Alonso.

En insats som kritiserats starkt och som gett honom det mindre smickrande smeknamnet ”Snigelschumi”.

– Jag är realist och jag kan analysera mina chanser bättre än någon annan. Jag ser vad som händer under loppen. Jag försöker alltid att göra mitt bästa, men i bland är det bästa inte tillräckligt, säger Schumacher till tyska tidningen Bild.

Bedömare har även hävdat att ”Schumi" bestämt sig för att lägga av efter årets säsong – något han i dag tillbakavisar.

– Jag har sagt att jag slutar när jag inte längre kan hålla stången mot de yngre förarna, men jag tror fortfarande att jag kan vinna lopp.

Anders Burström