Rallystjärnan hade änglavakt

Carlsson sågas av stallchefen efter kraschen: Oacceptabelt

Foto: Getty
Daniel Carlsson framför vraket av sin utbrända Peugot.
SPORTBLADET

Svenskarna Daniel Carlsson och Mattias Andersson hade änglavakt när deras Peugeot kraschade våldsamt under Australiens VM-rally.

Nu får de stenhård kritik från stallchefen.

– Misstaget var oacceptabelt, säger Jean-Pierre Nicolas.

Foto: Reuters
Tjock svart rök steg upp från olycksplatsen när svenskarna hämtades i helikopter.

Daniel Carlsson tillsammans med kartläsaren Mattias Andersson var nominerade som fabriksförare för Peugeot i årets sista VM-rally i Australien.

Svenskarna fick chansen efter kartläsaren Michael Parks tragiska död i det brittiska VM-rallyt i Wales. Då kraschade föraren Markko Märtin in i ett träd och Parks omkom.

Voltade

För svenskarna kunde det ha gått lika illa.

Efter ett krön på den tredje specialsträckan gick bilen rakt fram i en kurva och voltade ner för en mindre ravin. Bilen landade på hjulen – men fattade eld.

Bilderna är dramatiska: tjock svart rök väller upp från platsen för olyckan.

Svenskarna kunde själva ta sig ur bilen och fördes i helikopter till sjukhus för kontroll. Senare under fredagen kunde lämna sjukhuset oskadda.

– Det är vårt första rally här och och tyvärr var noterna vi gjorde inte korrekta, säger Daniel Carlsson till WRC:s hemsida.

Stallchefen Jean-Pierre Nicolas skräder inte orden när han kommenterar svenskens insats.

”En stor besvikelse”

– Daniel Carlssons misstag var oacceptabelt med tanke på att vi gett honom tydliga instruktioner. Det är en stor besvikelse.

Misstaget blev extra dyrbart för Peugeot, vars försteförare – Marcus Grönholm –  var i ledningen men tvingades bryta på specialsträcka 7 efter att fjädringen gått sönder.

Carlsson och Andersson låg på nionde plats efter den inledande dagens korta specialsträckor. Efter att de lämnat sjukhuset valde de att genast påbörja resan hem och har inte gått att nås för en kommentar.

– De sitter på flyget just nu, säger Carlssons presskontakt Rasmus Bjerén.

Har fyra poäng i VM

Rickard Westman