Thörner och de Villiers slutade tvåa i Dakarrallyt

SPORTBLADET

Dakar

Fransmannen och förre alpinstjärnan Luc Alphand vann bilklassen i årets upplaga av Dakarrallyt. Sydafrikanen Giniel de Villiers, med svenska kartläsaren Tina Thörner, blev tvåa och spanjoren Nani Roma tog tredjeplatsen.

Thörner var nöjd med placeringen:

– Det var ett typiskt Dakarrally med några extremt krävande etapper men också några enklare. Jag är väldigt glad över andraplatsen, men det är ganska anmärkningsvärt att det skiljer knappt 18 minuter till seger efter mer än 9000 kilometer, sade hon i ett pressmeddelande.

På grund av de tre dödsfallen i årets Dakarrally – först motorcyklisten Andy Caldecott och sedan två små pojkar – togs ingen tid på söndagens avslutande etapp runt sjön Lac Rose i närheten av Dakar.

Sammanlagt har Dakarrallyt krävt 48 liv, varav 23 tävlande och grundaren av rallyt Thierry Sabine, under sin 28 år långa historia.

I motorcykelklassen vann Marc Coma, Spanien, trots att han inte blivit etta i en enda av etapperna. Den regerande mästaren, fransmannen Cyril Despres, blev tvåa och italienaren Giovanni Sala tog tredjeplatsen.

TT-AFP-Reuters