Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor

MOTORLISTAN

...med Anna Andersson

Nico Rosberg.   Nico Rosberg.

1 Nico Rosberg

  Han körde det snabbaste varvet i Bahrain, han stod för fräcka omkörningar – bland annat av David Coulthard och Christian Klien i slutet av loppet – och han var debutant. Världsmästare Kekes son visade verkligen att Williams gjort rätt som satsat på honom vid sidan av Mark Webber.

– Jag tror att vi kan vara ännu bättre än i Bahrain,framför allt eftersom vi trivs i värme och här är det ännu varmare än i Bahrain, säger premiärens hetaste förare till F1-total.

 

2 (1) Formel 1

  Starten i Bahrain var en riktig höjdare. Ett spännande kval och ett riktigt bra lopp. Vann gjorde

Anna Andersson
Anna Andersson

Fernando Alonso, före Michael Schumacher och Kimi Räikkönen. Nästa deltävling avgörs i Malaysia redan på söndag med start kl 07.55 på ZTV. Dagens träning visas på Viasat kl 19.55, kvalet på ZTV i morgon kl 06.55. I fjol vann Fernando Alonso, Renault, före Jarno Trulli, Toyota.

 

4 (–) Vad händer med Kimi?

  Får Ferrari sin drömduo 2007? Bild skriver att det italienska stallet ska skriva ett nytt kontrakt med Michael Schumacher. Dessutom ska finländaren Kimi Räikkönen ha bestämt sig för Ferrari, även om han inte skrivit under något än. Men även Renault visar intresse för Kimi. Münchener Abendzeitung skriver att Renaults stallchef Flavio Briatore fått 24 miljoner extra för att kunna kontraktera finländaren. Spännande fortsättning följer.

 

5 (3) F1-skvaller

  Patrick Faur avgår som styrelseordförande för Renault F1. Den 3 april ersätts han av Alain Dassas, nuvarande vice vd på biltillverkarens finanssektion.

nFilippe Massa har bytt motorn i sin Ferrari efter tävlingen i Bahrain. Det gör att han flyttas tio platser tillbaka i starten.

 

6 (–) VM i enduro

  Nu har motorcyklarna invaderat Östersund. I morgon och på söndag är det dags för vinter-VM på skidstadion. Med i startfältet finns den regerande världsmästaren David Knight från Isle of Man. Tyvärr saknas fortfarande Anders Eriksson, han har bestämt sig för att vänta med sin comeback.

 

7 (–) STCC

  Robert Dahlgren ska tillsammans med Alexander Storckenfeldt göra Pole Star Racing till ett vinnande team och Stefan Söderberg ska köra den andra Peugeoten.

 

8 (–) F1-förändring i Japan

  Den japanska tidningen Yomiuri Shimbun skriver att Fujibanan ska arrangera Japans GP från och med 2007 och att banan skrivit ett mångårigt avtal med Bernie Ecclestone. Banan ägs av Toyota.

 

9 (–) Juan Pablo Montoya

  Colombianen har ett hett temperament – och vågar visa det. Han är förbannad för att hans motor var sämre än Kimi Räikkönens och att han tvingades köra fem km/tim långsammare än sin stallkompis.

 

10 (–) Rally

  Nästa helg är det VM-rally igen. Fransmannen Alex Bengue ska köra en Peugeot 307 WRC för BSA i Spanien 23–26 mars och på Korsika 6–9 april. Gareth MacHale Irland, sexa i Mexiko senast, ska köra hela VM-säsongen 2007 med en M-Sport Ford Focus.

 

    MOTORSTOPP

Heinz Harald Frentzen

Den förre F1-stjärnan kör numera DTM – men han klarar inte av att skilja mellan tävlingsbana och Autobahn. Tysken körde 230 km/tim på en 130-väg och fastnade i en poliskontroll. Han fick dock behålla körkortet eftersom polisen godtog hans förklaring:– Min fru är gravid i åttonde månaden och jag ville hem.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet