Ekström bröt premiären

Bernd Schneider vann på Hockenheim

SPORTBLADET

Mattias Ekström blev poänglös i premiären av DTM-serien på Hockenheim.

Ekström tvingades bryta med tolv varv kvar när han låg trea sedan hjulupphängningen givit upp.

Tyske Bernd Schneider vann, hans 13:e seger i karriären på Hockeheim.

Ekström hade fram till dess att bilen satte stopp för hans framfart lyckats bra. Han startade som sexa men redan efter ett par kurvor på första varvet kvar Ekström uppe som trea efter Schneider och Stefan Mücke.

– Starten var bra men jag kände tidigt att bilen var lite understyrd och förstod att det skulle bli ett tufft race, sade Ekström till SVT.

De båda obligatoriska depåstoppen fungerade bra för Ekström. Han var ett tag uppe som tvåa bakom Schneider men tvingades släppa danske Tom Kristensen förbi sig. Tredjeplatsen såg säker ut så länge bilen höll.

– Jag vet inte riktigt vad som hände med hjulupphängningen, men jag var inte i kontakt med någon annan bil i alla fall. Helt plöstligt började det bara ryka inne i bilen, sade Ekström som fick parkera vid sidan av banan.

Schneider tog hand om ledningen direkt från start, han hade andra bästa träningstiden och var aldrig hotad. Schneider har nu 40 segrar i DTM och han är på jakt efter sin fjärde mästartitel. Kristensen körde upp sig till andraplatsen från nionde träningstid, medan Heinz-Harald Frentzen. Tyskland, tog hand om tredjeplatsen.

Nästa deltävling avgörs den 30 april, då måste Ekström ta poäng om han ska ha chans på mästerskapet.

TT