MOTORLISTAN

…med Anna Andersson

SPORTBLADET

POLE POSITION

1 (–) Motocross

Det är inte mycket som händer i motorvärlden under påsken – men det är VM-deltävlingar i motocross med den självklare stjärnan Stefan Everts. Belgaren med nio VM-guld leder VM-serien och är naturligtvis favorit i Spaniens GP (Bellpuig).

Håll koll på Everts Yamaha, nummer 72, och på svenskarna Marcus Norlén, nr 30, och Jonny Lindhe, nr 70. Eurosport 2 sänder båda loppen, start söndag klockan 13.00.

2 (–) F1-tester

Det har varit trångt på ”Circuit de Catalunya” i spanska Barcelona. Alla stall utom Midland testar på samma bana fram till i kväll. MF1 har ägnat veckan åt att testa på Silverstone, Storbritannien. Ferrari har testat nya komponenter till bilen, Renault har använt sig av både Fernando Alonso (bilden) och Giancarlo Fisichella. Snabbast i går var Jarno Trulli, Toyota.

3 (–) Valentino Rossi

”Doktorn” är tillbaka i toppen. Efter fallet och 14:e platsen i den första VM-deltävlingen i moto-GP tog italienaren revansch förra helgen. Han vann Qatars GP och tog därmed sin 54:e seger. I VM-sammanställningen ligger han fyra (27 poäng), Loris Capirossi, Italien, som vann premiären och var trea senast leder med sina 41 poäng.

4 (–) Monza

Italiens GP är räddat – detta trots att en domstol hävdat att bullret är för högt och att det är olagligt att tävla på banan utan ljuddämpare. Men nu har en regional domstol bestämt sig för ett 30 dagars långt undantag från reglerna varje år – och Italiens GP kan köras som vanligt i september. Underbart!

5 (6) F1-skvaller

Enligt flera rykten är MF1 på väg mot konkurs. F1-total skriver att ägaren Alexander Shnaider inte vill pumpa in mer pengar i projektet.

n Spanska Valencia, Singapore, Grekland, Ryssland och Sydafrika undersöker möjligheterna om att få arrangera F1 i framtiden – helst redan 2008 om det blir 20 lopp.

6 (–) Rally i korthet

Daniel Sordo blir stallkamrat med Sebastien Loeb i Citroëns fabriksteam 2007. Spanjoren Sordo var trea i Korsikas VM-rally.

n Den grekiske kartläsaren Christos Douros, 31, omkom i samband med rallyt i Korint. Ekipaget krockade med ett träd och en gren trycktes in genom vindrutan och skadade honom så illa att hans liv inte gick att rädda.

7 (–) Svenskar i farten

Björn Wirdheim kör Camaro Cup på Mantorp den 17–18 juli.

n Sebastian Hohentahl var fyra och femma i premiären av Formel Renault. Överraskningen var Daniel Roos, 17, som slutade åtta i debuten.

8 (–) Alla snackar om Schumi

Den stores tävling i Australien slutade i muren, sedan dess har han varit namnet på allas läppar. Ex-världsmästare vill att han ska lägga av innan han skadar sig, tidningen Welt skriver att han skrivit på för Ferrari ett år till och bland F1-folket ryktas det om att han kan tänka sig att byta stall – om chanserna att vinna VM är större där. Schumis manager Willi Weber säger till Bild att Flavio Briatore vill snacka med honom innan kontraktet med Ferrari är undertecknat.

9 (1) DTM

Ett spännande lopp, men med ett tekniskt missöde för Mattias Ekström vars högra hjulupphängning fram bröts efter 25 varv. Premiären vanns av veteranen Bernd Schneider, Mercedes och den stora överraskningen var Susie Stoddart som slutade tia.

10 (–) Speedway

Elitserienykomlingarna Hammarby meddelar att Peter Nahlin slutar på grund av skador, han ersätts av Stefan Dannö.

Landskampen mellan England och Sverige avbröts efter bara ett heat. Det hade regnat och banan var för farlig att köra på. Sverige vann det enda heatet med 5–1.

MOTORSTOPP

IDIOTFEL Att kalla Mikael Max för Martin är inte bara ett generalfel det är även otroligt slarvigt och trots att både jag och redigeraren läste det flera gånger såg ingen av oss felet. Tack alla uppmärksamma läsare som har koll på mig.