Misslyckad premiär för Rickardsson

" Det var bedrövliga starter hela kvällen"

SPORTBLADET

KRSKO

Tony Rickardsson var säker på att han skulle vinna VM-premiären i Slovenien.

Då slutade finalen med en misslyckad start.

- Nicki Pedersen får låna den gula västen - men jag ska ha den tillbaka, klargör speedwaykungen med besvikelse i rösten.

Foto: ULF Höjer
BESVIKEN Tony Rickardsson deppar efter finalen."Så här dåligt har jag inte startat på tio år.”, säger han.

Medan den danska nationalsången överröstade alla ölstinna, skräniga speedwayfans i Krsko hade Rickardsson låst in sig i sin gigantiska husbil. Han ville inte se Nicki Pedersen, Jason Crump och Tomasz Gollob ta emot pokaler, blommor och jubel från den prispall som blivit hans andra hem. Halvspringande lämnade han depån direkt efter A-finalen.

"Nära att vi vann"

- Visst är jag lite besviken. Det var nära att vi vann. Nu blev vi bara fyra, säger han, när han väl lämnat ensamheten för att möta den svenska pressen.

Tony Rickardsson vann deltävlingen i Krsko 2004, 2005 och såg ut att göra det i går också. Han vann grundserien på 13 poäng och bevakade sin andraplats, finalbiljetten, i semifinalen. När allt skulle avgöras rullade Rickardsson fram till tejpen, övertygad om att han skulle åka hem med sin 21:a GP-seger. Han hade, trots dåliga starter, dominerat tävlingen och nu kommit på vad som var fel.

Otrimmad moped

Då gick tejpen och Slovenien blev Slow...enien. Rickardsson, på innern, såg ut som om han satt på en otrimmad moped medan Pedersen, Crump och Gollob la ner sina vrålande monstermaskiner i ingången till första kurvan. Både motståndare och segerchanser försvann all världens väg.

- Det var bedrövliga starter hela kvällen. Jag var ju inte tvåa iväg, utan sist. För att få till det i sista heatet bytte vi koppling, men det blev raka motsatsen. När tejpen gick kom jag efter direkt. Så här dåligt har jag inte startat på tio år. Jag är förvånad. Även om jag vann grundtävlingen kändes det som att det bara kunde gå bättre, säger Tony Rickardsson.

Fakta

Ställningen efter första deltävlingen:

Stefan Holm