Motorlistan

...med Anna Andersson

SPORTBLADET

1 Duellen (–)

Denna vecka handlar allt om en sak: Fernando Alonso mot Michael Schumacher. Tre lopp återstår av årets F1-säsong och det skiljer bara två ynka poäng mellan stormästaren och den regerande mästaren. Men för Schumi krävs det ett trendbrott. Vid två tillfällen har det körts F1 i Shanghai, tysken har än så länge inte tagit en enda poäng där ?

TV 6 sänder utan studio, för försnack och analyser testa den tyska gratiskanalen RTL. I morgon TV 6 kl 07.55 eller RTL kl 07.00

2 (–) Schumachers framtid

Det ryktas om ?

??DTM, loppet Barcelona besöktes av Claudio Berro, sportdirektör för Alfa Romeo som ingår i FIatkoncernen.

??en comeback. Enligt Mika Häkkinen kommer Schumacher tillbaka – precis som han själv gjort.

– Det ligger i blodet, säger han enligt F1-total.

3 (–) Alx Danielsson

Kör säsongens näst sista tävling i Le Mans i helgen och är på jakt efter titeln i World Series. Han tog två segrar på Doniongton Park senast och ligger nu fyra i mästerskapet, bara 13 poäng bakom den ledande spanjoren Andy Soueck.

4 (9) Sebastian Hohentahl

När nu bara finalen av brittiska Formel Renault återstår leder han mästerskapet med fyra poäng. I helgen vann han loppet på Brands Hatch och noterades även för det snabbaste varvet. Det gör att han nu vunnit sex lopp i år och haft det snabbaste varvet vid sju tillfällen. Finalen avgörs den 14–15 oktober.

6 (4) F1-skvaller

Det snackas om att ?

??Spyker MF Raing kör med ny lack redan på söndag, men till nästa år har de ingen motorpartner, nu diskuterar stallet med Ferrari. Christian Albers blir deras försteförare.

??Flavio Briatore, stallchef i Renault, vill införa ett nattlopp till nästa år.

??Tysklands GP nästa år körs på Nürburgring. Hockenheim är aktuellt tidigast 2008.

7 (–) STCC

Finalracet på Mantorp körs i morgon och det skiljer nio poäng mellan ledande Thed Björk och tvåan Rickard Göransson. Det räcker för Björk att bli sjua för att ta hem guldet.

8 (–) Rallynytt

Petter Solberg, Norge har en klausul i kontraktet med Subaru som gör att om nästa års bil är lika dålig som årets kan han bryta kontrakt.

Ari Vatanen, den finländske rallylegendaren, har testat i Marocko och nämns som Volkswagens fjärde förare i Dakarrallyt 2007.

Svenska rallyt 2007 körs specialsträckorna i Karlstad.

9 (–) Svenskt i helgen

I Rallycross-EM slåss svenskarna Kenneth Hansen och Lasse Johansson om segern. I morgon avgörs säsongen i Tyskland och inför tävlingen leder Hansen med fyra poäng.

SVT 24 söndag kl 22.00

Fyra svenskar har kvalificerat sig för VM i kartracing, InterContinental A. Yngst i mästerskapet är 15-årige Gustav Rickhamre från Stockholm. Tävlingen körs i Frankrike.

Eurosport söndag kl 14.00.

10 (–) DTM

Det blir ytterligare ett lopp i nästa års DTM-kalender. Ny bana är Mugello, Italien. Dessutom körs ett lopp i Dubai, men det räknas inte i mästerskapet. För Mattias Ekström har 2006 varit tungt. Han var fyra senast och ligger sexa totalt när nu två lopp återstår.

Motorstopp

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM