Tredje raka för Alx Danielsson

”Bara oturen har stoppat mig från att vinna tidigare”

SPORTBLADET

Ledning från start till mål och ohotad segrare, därtill för tredje gången på raken för svenske racerförare Alx Danielsson.

Med dagens lördagens seger gick Danielsson upp på andra plats i mästerskapet i World Series, bara en poäng bakom ledande spanjoren Andy Soucek.

– Helt suveränt. Vi har varit snabbast under vartenda pass den här helgen och med en så bra bil som Comtec Racing har gett mig så är det bara att leverera. Körningen har fungerat perfekt under hela säsongen och det är bara oturen som har stoppat mig från att vinna tidigare, säger Danielsson.

Han passade också på att bli historisk med sin seger. Ingen har tidigare lyckats ta tre raka segrar i World Series. Närmast har polacken Robert Kubica kommit när han under fjolåret följde upp två segrar med en tredjeplats. Kubica gick direkt från World Series till Formel 1 och kör i dag för BMW:s F1-stall.

– Helt klart försämrar inte det här mina chanser inför framtiden. Jag vet att jag har vad som krävs för att göra mig gällande i Formel 1, men nu är det World Series som gäller och på söndag tänker jag överta ledningen i mästerskapet, säger Alx Danielsson.

TT