MOTORLISTAN

...med Anna Andersson

SPORTBLADET

1 (NY) Nicky Hayden

Kentucky Kid puttade ner Valentino Rossi från moto-GP-tronen. Italienaren som vunnit serien varje år sedan starten 2002 föll i inledningen av finalen i Valencia och den 25-årige amerikanen kunde kontrollera loppet. Inför låg han åtta poäng bakom eftersom han blivit påkörd av sin stallkompis Dani Pedroso i loppet innan.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse, sade Nicky Hayden, rörd till tårar, efter loppet.

En stark säsong av amerikanen och nu kan vi se fram emot en lika spännande säsong 2007.

2 (5) Alx Danielsson

Svensken vann World Series efter en imponerande säsong fylld av både krascher och segrar. Nu väntar ett F1-test med Renault och ett utvecklingstest med en World Series-bil den 13–14 november.

– F1-testet blir nog i december, säger Alx Danielsson.

– Men det är mer på gång, vi får se de kommande veckorna.

3 (1) Michael Schumacher

F1-karriären är över, men samarbetet med Ferrari och förre stallchefen Jean Todt fortsätter.

– Han blir Jean Todts superassistent, säger Ferraris president Luca di Montezemolo.

Todt blir VD för Ferrari och Michael Schumacher hans närmsta medarbetare och när det behövs kommer han att kunna testa åt stallet.

4 (NY) Sebastien Loeb

Världsmästare i pyjamas. När Australiens VM-rally avgjordes satt fransmannen hemma och följde morgonens tävlingar via internet. Han fick se den värste konkurrenten Marcus Grönholm köra bort sig och slutade femma. Därmed blev fransmannen världsmästare för tredje gången i rad, trots att två rallyn återstår.

5 (NY) F1-skvaller

Red Bull kör nästa år med motorer från Renault, men deras systerstall Toro Rosso har en motordeal med Ferrari.

McLaren-Mercedes förstärker, Simon Lacey från Honda blir chefsaerodynamiker och Nicolas Hennel de Beaupreau, som arbetat för Renault ska även han förstärka aerodynamikavdelningen.

6 (NY) Daniel Carlsson

Det ryktas om att Daniel Carlsson kör hela WRC-säsongen med Mitsubishi nästa år, fler källor hävdar att kontraktet är färdigt. Det enda som saknas är säkerheten för ekonomin och svenskens underskrift. Varken Daniel eller stallet lämnar några kommentarer än så länge.

7 (NY) F1-snask

Fernando Alonso och Michael Schumacher lär inte träffas mer på banan, men däremot privat. Spanjoren har köpt en villa i schweiziska Mont-sur-Rolle vid Genevesjön, 12 kilometer från tyskens hem i Vufflens-le-Chateau. Alonsos hus är 180 kvadratmeter stort och värt 82,6 miljoner kronor.

Ralf och Cora Schumacher är Tysklands svar på paret Beckham. Nu går frun ut i media och ber om ett andra barn.

– Jag håller på att bearbeta min man för att övertyga honom, säger hon till sport1.

8 (NY) Rallynytt

Norrmannen Petter Solberg har haft en tuff säsong och är nu mycket irriterad på Subaru som inte är säkra på att deras nya bil är klar till säsongsstarten 2007.

– Det är bättre att köra 13 tävlingar med en färdig bil än 126 med en som är 75 procent klar, säger stallchef David Richards.

Fyra svenskar kör årets sista VM-rally i Wales 1–3 december, PG Andersson och Patrik Sandell i JVM, Patrik Flodin och Oscar Svedlund i grupp N.

9 (NY) DTM

Heinz-Harald Frentzen lämnar Audi efter bara ett års samarbete i DTM. Han har vid flera tillfällen kritiserat sin arbetsgivare och under finalen på Hockenheim tryckte Audikamraten Mattias Ekström honom av banan.

10 (NY) Juan Pablo Montoya

Den förre McLaren-Mercedesföraren slutade på elfte plats i sin NASCAR-debut i Memphis och i sitta andra lopp i Texas kommer han bland annat att köra mot den förre F1-föraren Max Papis som han även mött i ChampCar. Nästa år vill colombianen köra hela säsongen i NextelCup.

Anna Andersson ([email protected])