Loeb millimeter från att ramma polisman

Svenske stjärnan P-G Andersson om skräckfilmen från Monte Carlo-rallyt: Riktigt otäckt

Foto: Fragg.net
SPORTBLADET

VM-rallyt i Monte Carlo kunde ha slutat i tragedi för rallystjärnan Sebastien Loeb.

En film som sprids på nätet avslöjar att fransmannen bara är millimeter från att köra rätt in i en polisman.

– Det var väl vid nån hårsnålskurva som det stod lite folk rätt nära vägen, säger P-G Andersson till sportbladet.se

Filmen som uppges vara tagen av en privatperson som befanns sig i Monte Carlo som åskådare visar otäcka bilder från en av sträckorna under VM-rallyt.

Strax efter en kurva korsar, vad som tycks vara, en polisman vägen och i ögonblicket senare dyker Loebs röda Citroën fram runt hörnet och snuddar bokstavligen mannens rygg.

– Jag har inte sett klippet själv, men en polare ringde och berättade om filmen, att det var en polis eller funktionär som var riktigt nära att rammas. Det låter otäckt, men det var inget som det snackade som bland förarna, säger P-G Andersson.

Passerar i toppfart

På bilderna verkar polismannen överhuvudtaget inte medveten om att bilen precis passerat bakom sin rygg, men flera åskådare uppges ha reagerat starkt på händelsen.

– Det var väl vid nån hårsnålskurva som det stod lite folk rätt nära vägen, men annars tycker jag inte att det var några problem med säkerheten, säger P-G Andersson.

Som genom ett mirakel kom ingen till skada och istället kunde Loeb ta sin femte titel i Monte Carlo.

För P-G Andersson var åttonde platsen i VM-debuten i sin Suzuki en jätteframgång och efteråt gratulerades han av den regerande världsmästaren.

– Jag pratade med Sebastien och han tyckte att det var kul att det hade gått så bra, det kändes förstås väldigt kul att höra.

– Att vi fick bilen att fungera så bra redan första gången var fantastiskt.

Vad händer nu för din del?

– Jag har kontrakt för hela året och i dagsläget är jag inställd på att köra alla tävlingar. Närmast väntar Svenska rallyt i februari, sedan kör vi i Mexiko och Argentina i mars.

Vad har du fått för reaktioner efter framgången?

– Det har varit väldigt positivt, både från förare, teamet och media. Hela rallyt var en stor upplevelse och har definitivt gett mersmak.