Ekström sexa

Körde upp sig från nionde plats

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Det som skulle ha blivit ännu en segerfest för Audi blev istället en revansch för ärkerivalen Mercedes när årets tredje deltävling i DTM avgjordes på Mugello-banan i Italien. Britten Jamie Green tog något överraskande segern före Mercedeskollegan Paul di Resta.

– Jag är väldigt glad över den här segern, speciellt som vi har haft en mycket svår inledning på säsongen, sade Green efteråt, och syftade på det underläge som Mercedes har haft gentemot ärkerivalen Audi i de två första deltävlingarna.

Scheider tjuvade

Mästerskapsledaren Timo Scheider, 29 år, Audi, stod i pole position och allt såg upplagt ut för Audis tredje seger för året, men Scheider tjuvstartade och tvingades göra en genomkörning i depån som straff och hamnade långt bak i fältet. Istället blev det den 25-årige britten Jamie Green som tog hand om ledningen och han släppte den aldrig därefter. Bakom Green följde skotten Paul di Resta som därmed fullbordare en dubbel för det hårt prövade Mercedes-teamet som inte allas har lyckats i inledningen av säsongen.

Tung dag för Mattias

Mattias Ekström, 29 år, startade från andra led och förutsättningar fanns för en bra placering men det gick snett redan från början.

– Jag gjorde en dålig start och förlorade flera placeringar, sade Ekström efteråt.

Ekström var inte bättre än nia efter första varvet. Han lyckades dock, delvis tack vare en aggressiv depåstrategi, avancera till en slutlig sjätteplats. Bäste Audi-chaufför blev nu dansken Tom Kristensen. Den flerfaldige Le Mans-vinnaren gjorde en stabil insats och tog sin andra pallplats för säsongen.

Mattias ändå trea

I mästerskapet behåller Timo Scheider ledningen med 18 poäng men bakom honom har det hårdnat till betydligt med Green som nu går upp på en andraplats, bara en poäng bakom. Mattias Ekström behåller sin tredjeplats i tabellen med 14 poäng.

FAKTA

Resultat

DTM – Mugelo, Italien, 33 varv

1. Jamie Green GBR Mercedes59:39.961

2. Paul di Resta GBR Mercedes+3.166

3. Tom Kristensen DEN Audi+5.313

4. Bernd Schneider GER Mercedes+9.410

5. Oliver Jarvis GBR Audi+15.037

6. Mattias Ekström SWE Audi+15.798

Joakim Tärnström

ARTIKELN HANDLAR OM