Kovalainen en finländsk hårding – tvåa trots kraschen

SPORTBLADET

Krasch och helikopterfärd till sjukhuset senast.

Start från första raden i dag.

– Jag hade inte kommit hit om jag inte var helt frisk, säger Heikki Kovalainen.

Kovalainen.

McLaren-Mercedes finländare imponerade i kvalet och var näst snabbast, bara kungen av Istanbul – Felipe Massa – var snabbare. Brasilianaren tog sin tredje poleposition i rad i Turkiets GP och de två senaste loppen har han vunnit.

I går var han 191 tusendelar snabbare är Heikki Kovalainen.

– De senaste två veckorna har varit som en berg-och-dalbana för mig, säger finländaren enligt motorsporttotal.

– Jag är glad över att jag klarade mig utan skador efter smällen i Spanien. Jag kom hit med vetskapen att jag skulle klara de medicinska testerna. Jag är lycklig bakom ratten och jag har hela tiden känt mig fylld av tillförsikt. Mitt kvalvarv var riktigt bra och det är ett nöje att få starta från första startled.

Han fick klartecken för att starta i torsdag och har själv hela tiden varit säker på att han skulle kunna genomföra tävlingshelgen.

– Jag hade inte kommit till Turkiet om jag inte känt mig helt frisk. Förra veckan kändes kroppen som vanligt och jag har förberett mig på precis samma sätt som jag brukar.

FAKTA

Startuppställningen: 1. Felipe Massa, Ferrari, 2. Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes, 3. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, 4. Kimi Räikkönen, Ferrari, 5. Robert Kubica, BMW, 6. Mark Webber, Red Bull, 7. Fernando Alonso, Renault, 8. Jarno Trulli, Toyota, 9. Nick Heidfeld, BMW, 10. David Coulthard, Red Bull, 11. Nico Rosberg, Williams, 12. Rubens Barrichello, Honda.

ARTIKELN HANDLAR OM