Lejonen vann trots Pedersens vurpa

Serieledarna vann enkelt

SPORTBLADET

Serieledande Lejonen vann hemma mot Indianerna, 58–38, trots att Nicki Pedersen tvingades avstå sista heatet.

Västervik är på lite säkrare mark när det gäller slutspelsplats efter seger över Vetlanda med 56–40.

Foto: Bildbyrån
vurpade Nicki Pedersen föll men Lejonen kunde ändå vinna.

Lejonen besegrade Indianerna utan problem, 58–38. Men hemmapubliken tystnade när VM-ledande hemmastjärnan Nicki Pedersen vurpade i sitt fjärde framträdande för kvällen. Orsaken till vurpan var en punktering när han ledde.

– Det såg lite konstigt ut från sidan. Nicki hade knappt styrfart när han vurpade men föll över styret och slog i ena tummen och höften. Han ville inte chansa och köra sista heatet men är okej och ska tävla i Danmark på onsdagen, sade Lejonens lagledare Jesper Lindroth.

Västervik var förra säsongen en lagmaskin som bara tuffade på och vann. I år har lagmaskinen hackat betänkligt, men mot Vetlanda tände Västervik över hela linjen, speciellt Chris Harris hade fart under sina hjul och gladde hemmapubliken med flera riktigt vassa omkörningar.

Vid 12–12 efter fyra heat slog Västervik till med tre raka dubbelsegrar och sedan var det defilering. Matchen slutade 56–40.

Motgång stärker laget

Piraterna har haft en motig säsongsupptakt men två raka segrar har höjt självförtroendet rejält i Motala-laget. På tisdagen blev det bortaseger med 53–43 över Masarna.

– Även om det var tungt i början var det ingen som vek ner sig helt. Vi har bitit ihop och kämpat. Man blir starkare av motgång, sade Piraternas Daniel Nermark.

Piraternas lagledare Stefan Andersson sken i kapp med solen efter matchen.

– Vi har hela tiden haft ett lag för slutspel, nu fick vi också ut kapaciteten, sade han nöjt.

Dackarna gav inte Hammarby en chans hemma, vann 57–39 och avancerade från fjärde till andra plats i tabellen. Andreas Jonsson tog full poäng.

TT