Max Mosley får stanna

Vann anonym omröstning

Så här såg News of the world ut när Max Mosleys sexorgie avslöjades.
SPORTBLADET

Max Mosley har hängt löst som president för FIA sedan hans nazistiska sexorgie avslöjades.

I dag blev det klart att han har fortsatt förtroende.

Foto: FRANCOIS MORI
Max Mosley

Det var när den brittiska tidningen News of the world avslöjade att Max Mosley förekom i en fem timmar lång sexvideo tillsammans med flera prostituerade som skandalen blev ett faktum.

Mångmiljonären Mosley, vars far var vän med Adolf Hitler, hälsades i videon välkommen av vakter klädda i nazistkläder. Där efter blir han kommenderad att ta av sig kläderna.

– Okej, klä av dig, Du kommer att straffas för att få se hur vi behandlar våra fångar här, säger kvinnan till den nakne Mosley i videon.

Skandalen skakade FIA och röster höjdes för att få Mosley avsatt.

I dag står det klart att dessa röster är i minoritet. När FIA hade en anonym omröstning vann Mosley. 103 röstade för att ge den 68-åriga engelsmannen förnyat förtroende och bara 55 röstade mot.

Det innebär att Mosley, som är inne på sin fjärde presidentperiod, blir kvar fram till och med oktober 2009.

Tyskland, USA, Japan, Frankrike, Australien och Spanien uppges ha röstat mot Mosley. Enligt AP har det tyska motorsportförbundet ADAC, som är störst i Europa, beslutat sig för att frysa alla aktiviteter med FIA.

– ADAC kommer att hålla fast vid sitt beslut så länge som Max Mosley är kvar som president hos FIA, uppger förbundet i ett pressmeddelande.