Grattis ...

... Sebastian Hohenthal, 24

SPORTBLADET

Som skrivit kontrakt för att köra F2 nästa säsong.

– Tack. Det är skönt, alla klagar på finanskrisen och så kan man presentera något nytt.

Varför F2 och inte GP2?

– Det är så mycket dyrare och dessutom är det många som har problem att få satsningarna att gå runt, det kostar över 22 miljoner kronor på ett år och de pengarna finns inte här, inte i Mora.

Bilarna görs av Williams, segraren får ett F1-test med Williams och de tre främsta förarna får FIA:s superlicens för att köra F1. Är detta en bakväg in till F1?

– Jag tar ett år i taget, visst är F1 en ambition, men det är fruktansvärt svårt att ta en plats där. För mig är detta en chans att få en öppning dit, jag har inga kontakter utan måste vara råsnabb. Då kan detta vara ett steg på vägen.

I höstas hoppade du av brittiska F3. Känns det fortfarande som rätt beslut?

– Ja, jag är min egen manager och när jag såg att vi inte skulle ha en chans i toppen så var det ingen idé att lägga pengar på det. När jag nu ser tillbaka så är det ingen som kan säga att jag tog fel beslut.

Målet för 2009?

– Att vara snabb, det är lite tester i serien och det första loppet körs i maj så det är en bit bort. Det är svårt med en målsättning, men jag håller inte på med detta för att harva omkring. Jag vill till toppen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Nu är kontraktet på plats, så lugn och ro i vinter och en härlig jul tillsammans med familjen i Finland.