Mattias Ekström vann Race of Champions

Knäckte Michael Schumacher i finalen

Foto: FOTO: REUTERS
Mattias Ekström jublar efter segern.
SPORTBLADET

Mattias Ekström har gjort det igen.

Han är mästarnas mästare.

Svensken vann Race of Champions.

Den svenske DTM-föraren åkte tillsammans med dansken Tom Kristensen ut i den första omgången av Nations cup, men när det var dags att kora världens bäste förare var han taggad.

Han vann sin grundomgång, sedan besegrade han åtta faldige Le Mansvinanren Tom Kristensen, F1-mästaren Jenson Button och slutligen den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher i superfinalen.

– Ja, detta är fantastiskt, säger Mattias Ekström till Eurosport.

– Detta är en mycket speciell dag för mig.

”Haft en tuff säsong”

Svensken har haft en tung DTM-säsong och han har haft otur med tekniska fel i avgörande ögonblick, men Race of Champions tycks vara hans rätta element. Han har vunnit tävlingen två gånger tidigare, 2006 och 2007 då han också besegrade Michael Schumacher i finalen.

– Jag har haft en tuff säsong och jag har inte haft någon tur alls, men att sedan få komma hit och vinna Michael Schumacher i superfinalen är härligt, säger han.

Även tysken Michael Schumacher, som vann Nationstävlingen i går, var imponerad av svensken.

– Det gick inte riktigt hela vägen, men det har varit många bra fajter och man måste acceptera när det är någon som är bättre och i dag var det Mattias, säger den 40-årige veteranen som aldrig vunnit titeln The Champion of Champions.

– Jag var på rätt väg mot att äntligen vinna, men Mattias var helt enkelt bättre än vad jag var.