Rossi vs Alonso

Superduellen kan bli verklighet redan i år

Valentino Rossi, nio­faldig roadracingmästare, på sin motorcykel och Fernando Alonso, dubbel F1-världsmästare, i sin F1-bil. Nu ska de mötas för att avgöra vem som är bäst.
SPORTBLADET

Nu väntar tidernas superduell.

Fernando Alonso mot Valentino Rossi.

Superstjärnorna planerar för ett möte på två, fyra och sex hjul redan i år.

Traditionsenligt har F1-teamet Ferrari och MotoGP-teamet Ducati presenterat sina förare i de italienska alperna.

Och där tycks den dubble F1-världsmästaren Fernando Alonso och den niofaldige roadracingmästaren Valentino Rossi ha funnit varandra.

– Vi träffades på Maranello förra året när Valentino kom för att hämta sin Ferrari, berättar Fernando Alonso till Motorsportmagazin om det första mötet för ett år sedan.

– Han är en juste kille och om honom som förare är det inte mycket man kan tillägga. Han har vunnit nio VM-titlar och är historiens bäste förare.

Nu planerar de en superduell för att se vem som är bäst.

”Vi jobbar på det”

– Det har snackats mycket om ett sådant lopp. I början så skrattade vi åt det, men nu har vi börja prata om det på ett mer seriöst sätt. Jag kan inte säga allt för mycket, men vi jobbar på det. Kanske kan vi få till en överraskning redan i slutet av den här säsongen, före decembermånad, säger Fernando Alonso till Motorsporttotal.

– Det måste handla om två, fyra eller sex hjul. Det är kul, men jag kan inte avslöja vilken form vi har tänkt oss.

Aldrig möts innan

Det gör däremot Valentino Rossi. Den italienska superstjärnan berättar att det kan handla om att köra både F1 och MotoGP.

– Vi har aldrig tävlat mot varandra och det ska vi inte göra nu heller för jag tror inte att jag kan köra en go-kart eller en rallybil, säger italienaren som rehabiliterar sin opererade axel.

– Men förhoppningsvis så kan vi mötas vid ett annat tillfälle. Kanske kan han köra min MC och jag hans F1:a.

Valentino Rossi har testat F1 för Ferrari och han har även kört rally, och nu handlar det om att hitta olika bilar för att båda förarna ska ha samma chanser.

Sedan är det dags att avgöra vilken förare som är allra bäst.

ARTIKELN HANDLAR OM