Buttons lyxbil anmäld stulen

Hade bara tappat bort den

SPORTBLADET

Ferrarin var plötsligt borta.

Pappa Button anmälde stölden till polisen - som hittade den oskadd.

- Vi undersöker om han bara glömde bort var han parkerat, säger polisens talesman.

Foto: AP
Jenson Button, vars pappa slarvade bort lyxbilen.

Samtidigt som den före detta världsmästaren Jenson Button är på träningsläger med sitt stall McLaren är pappa John Button i Italien på semester.

Där tycks han roa sig ordentligt.

En morgon kom han ut och hans bil, en Ferrari 550 värd ungefär 700 000 kronor var borta. Pappa Button anmälde stölden till polisen i Alassio berättar adiosport.co.nz.

Hittades oskadd

I 24 timmar arbetade polismännen med att försöka lösa fallet, det handlade trots allt om pappan till en världsmästare i F1 och om en Ferrari.

De hittade den - helt oskadad. Parkerad i den angränsande orten Laigueglia.

- Han sa att han var i Alassio över helgen för att shoppa och att bilen försvann i från parkeringen utanför hotellet. En dag senare hittade vi bilen en kilometer längre bort. Vi ringde honom och berättade och det var inga skador. Varken på fönstret eller på låset säger polisens talesman Massimo Molinari till Daily Mail.

- Han säger att han parkerade utanför hotellet, men vi försöker att ta reda på varför bilen stod där den stod. Det är lite av ett mysterium, glömde han helt enkelt bort var han hade parkerat den?

McLarenförarens pappa i en Ferrari

På polisstationen var det muntert värre, italienarna tyckte naturligtvis att det var väldigt roligt att pappan till en av McLarens förare kör en italiensk Ferrari.

Men detta är inte den enda roliga storyn med ”stulna” bilar i veckan. Fotbollsproffset Jermaine Pennant vägrar att erkänna att han glömde sin Porsche i Spanien när han lämnade Zaragoza för Stoke. Enligt Marca lämnade han bilen vid tågstationen och när Real Zaragoza ringde honom i veckan för att berätta var bilen stod påstod han att den inte var hans. Enligt Marca bröt sig företrädare för den spanska klubben in i bilen och hittade nycklarna - på sätet.

ARTIKELN HANDLAR OM