Här är Ferrari-bossens drömersättare till Massa

”Inte nöjda med Felipe...”

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Felipe Massa får chansen.

En säsong till.

Men redan nu presenterar Ferraris president en lista över tänkbara ersättare.

Felipe Massas kontrakt med Ferrari går ut efter 2012 och efter den förra säsongen så har det diskuterats om den förre VM-tvåan får flytta på sig tidigare än så.

Men han får chansen en säsong till - och då krävs det betydligt bättre resultat.

– 2012 blir en avgörande säsong för Felipe. Vi är inte nöjda med den säsong han presterade förra året och det var inte han heller, säger Ferraris president Luca di Montezemolo till Corriere dello Sport.

”Ofta snabbare än 'Schumi'”

– Men jag kan absolut inte ignorera det faktum att Felipe ofta var snabbare än både Michael Schumacher och Kimi Räikkönen. Han hjälpte Kimi till en VM-titel och ett år senare var han bara en hårsmån från att själv vinna titeln. Om han hittar rätt temperatur i däcken snabbare nästa år så tror jag att Felipe kan göra en mycket bättre säsong.

Men samtidigt så letar Ferrari efter en ersättare. Luca di Montezemolo har själv nu gått så långt att han namngivit sina favoriter till Corriere dello Sport.

– Jenson Button är en fantastisk förare, säger Montezemolo och syftar på årets VM-tvåa som kör för McLaren.

”En mycket bra andreförare”

– Mark Webber är en mycket bra andreförare och Nico Rosberg har gjort ett fantastiskt jobb med en bil som inte alls kan konkurrera.

Dessutom nämner han två unga förare som redan har starka band till Ferrari.

– Det är också bra att utveckla förare själv, som Sergio Perez, även om han kör för Sauber så tillhör han Ferraris akademi. Även Jules BIanchi kan utvecklas om han får testa ordentligt.

Däremot nämnde han inte Robert Kunica, detta trots att flera italienska medier har presenterat uppgifter om att polacken ska testa en gammal Ferrari redan under våren och att han är aktuell för en förarplats 2013.

Årets säsong starar med tester i februari.