Konkurrenterna: ”Han vinner F1-serien”

Rivalerna tror att tysken tar hem VM

SPORTBLADET

Sebastian Vettel vann ­Indiens GP.

Och han vinner VM.

Det säger hans konkurrenter.

– Håller bilen, då glider han på en räkmacka fram till titeln, säger Marussias Timo Glock.

För första gången någonsin har Sebastian Vettel vunnit fyra lopp i rad, det är en bedrift som bara 14 förare klarat av under F1-sportens historia. Han har dessutom haft ledningen varje varv i de tre senaste loppen och det har ingen förare klarat sedan Ayrton Senna gjorde det 1989.

Efter 17 av 20 lopp leder han nu VM med 13 poäng före Fernando Alonso. Ferrariföraren var i går tvåa i mål och när det nu är 75 poäng kvar att slåss om är startfältet delat i tre läger.

”Har bästa bilen”

De 15 förare som tror att Sebastian Vettel tar hem sin tredje titel, de sex som tror att Fernando Alonso gör det – och en (Mark Webber) som tror att han själv tar sin första titel.

– Allt talar för Sebastian. Ferrari måste ta in ett väldigt stort avstånd och samtidigt så utvecklar Red Bull sin bil hela tiden, säger Mercedes-föraren och sjufaldige mästaren Michael Schumacher.

Han får medhåll av Lotus VM-trea Kimi Räikkönen, som i teorin själv har chansen att vinna titeln.

– Jag sätter alla mina pengar på Vettel. Ser man till helheten har han det bästa paketet och den bästa bilen.

Lång väg kvar

I Indien var Sebastian Vettel snabbast i kvalet och i mål var han 9,5 sekunder före Alonso som körde upp sin Ferrari från plats fem till plats två. Trea var Mark Webber, även han Red Bull.

– Detta var naturligtvis ett mycket bra steg att ta när man ser till kampen om VM-titeln, men det är en lång väg kvar, säger Sebastian Vettel efter loppet.

Andraplatsen är Fernando Alonsos bästa placering på tre månader och hans stall kommer med flera olika nyheter till bilen till de avslutande loppen.

– Som jag ser det vann vi åtta poäng, det var inte så att jag förlorade sju, säger Fernando Alonso till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM