Ferrari genomför hemliga tester

”Ge Fernando en bil som är okej, resten fixar han”

Foto: REUTERS
VM-tvåan Fernando Alonso satsar mot en tredje VM-titel
SPORTBLADET

Ferrari planerar för en attack.

Mot Sebastian Vettel.

– Ge bara Fernando en bil som är okej, resten fixar han, säger förre testföraren Marc Gene.

Det är två veckor kvar av F1-säsongen, två veckor och två lopp. Det skiljer tio poäng mellan VM-ledaren Sebastian Vettel, Red Bull och hans konkurrent Fernando Alonso, Ferrari.

Nu är det 50 poäng kvar att slåss om - i USA den kommande helgen och i Brasilien den sista helgen i november.

De senaste loppen är det Sebastian Vettel som har haft den snabbaste bilen och tagit över VM-ledningen, samtidigt som Fernando Alonso försvarat sig mycket bra med en bil som startat längre ner i fältet. Han har hela tiden pressat teamet till nya uppdateringar och enligt spanska Marca har Ferrari nu låtit testföraren Jules Bianchi göra aerodynamiktester.

Tester i Spanien

Han har återigen kört den långa rakan på Idiada, som ligger mellan Barcelona och Tarragona och Ferrari kommer med en omarbetad diffusor och en förändrad bakvinge till de två sista loppen.

– Fernando behöver inte ens ha den bästa bilen i startfältet, säger Ferraris mångåriga testförare Marc Gene till El Confidencial.

– Det räcker att man ger honom en bil som är okej, resten fixar han själv. Teamet gör just nu allt för att ge honom de allra bästa förutsättningarna.

Under de två avslutande loppen kan det dessutom bli svåra väderförhållanden. Något som enligt Gene talar för Alonso och Ferrari.

– Enligt väderprognoserna är det risk för regn både i USA och i Brasilien och Ferrari är alltid bra när det regnar.