Drömläge för Rosenqvist i Macau – startar som tvåa: ”Trivs i bilen”

Felix Rosenqvist mot ännu en seger?
SPORTBLADET

Felix Rosenqvist har länge drömt om en seger i Macau.

I dag har han chansen.

Han startar somt tvåa i inofficiella VM.

I helgen avgörs det prestigefyllda stadsloppet i Macau, dit är världens 30 bästa formel 3-förare inbjudna och under tre dagar har de kvalat för att få så bra startpositioner som möjligt. I dag avgörs finalen – med Felix Rosenqvist i första startled.

Han var tvåa i kvalificeringsracet.

– Det här racet bekräftade att vi har fart nog för att slåss om segern den här helgen, men i morgon (läs: I dag kan verkligen allting hända - det kommer att bli ett oerhört tufft race, och jag är redo för det, säger 21-åringen från Värnamo som var trea i EM och fyra i F3 Euro Series i år.

Han har varit med i toppen av fältet under hela tävlingen och tog ledningen i kvalracet, men blev omkörd av Antonio Félix da Costa. I mål var han 1,559 sekunder efter.

Eriksson som 17:e

– Jag fortsätter att trivas otroligt bra i bilen, och utan att säga för mycket tror jag att jag hade kunnat köra ytterligare lite snabbare. Kvalloppet handlar dock om att inte bli indragen i några problem och att ta sig i mål bland de fem-sex främsta, så det fanns ingen anledning att riskera något när jag redan var uppe på andra plats.

För den andra svensken, Jimmy Eriksson, gick det sämre. Han startar som 17:e man i dag.