Rosbergs varning: ”Vi är bättre i år”

Imponerar med rekordtider för Mercedes

Foto: JERKER IVARSSON
Stallkamraterna Nico Roberg och Lewis Hamilton har turats om att slå rekord i Barcelona.
SPORTBLADET

BARCELONA. Mercedes imponerar ­inför F1-starten.

Lewis Hamilton pratar om att vinna lopp, Nico Rosberg om en positiv känsla.

– Grunden är bra, nu måste vi förbättra den, säger han.

Lewis Hamilton slog till med en rekordtid under sin sista testdag i Barcelona. I går lämnade han över bilen till stallkompisen Nico Rosberg. I strålande solsken svarade tysken med att köra ännu snabbare.

– Bilen har känts bra sedan första rundan, balansen stämmer och det är också den största styrkan med den här bilen, säger Nico Rosberg när han möter pressen på baksidan av Mercedes garage.

– Samtidigt hade vi en bra vinter förra året också, säsongen började bra men sedan tappade vi. Helt klart gör vi framsteg. Vi har en bättre position som stall nu, strukturen och kommunikationen är bättre.

Negativ trend

Mercedes hade en negativ trend under förra hösten och stallet inledde testerna med tekniska problem. Sedan har tyskarna återhämtat sig och de senaste två testerna har bilen sett stabil ut och resultaten har imponerat på konkurrenterna. Den före detta världsmästaren Jenson Button, McLaren nämnde Mercedes som en av favoriterna.

Hamilton gjorde en rekordtid och du slog den. Är du överraskad över era tider?

– Nej, överraskad ska jag inte säga, men vi får inte dra allt för stora växlar av detta, svarar Rosberg.

– Vi vet inte än vad de andra stallen har kapacitet att göra, sedan är det helt andra förhållanden i Melbourne och i Malaysia. Vi får helt enkelt vänta och se.

Är du nöjd med försäsongen?

– Det känns bra. Vi har en bra grund och alla i fabriken har jobbat hårt för att ge oss möjligheterna att lyckas, men det är ändå svårt se hur vi ligger till. Vi vet inte var de andra står, men vi vet att flera av dem inte har visat vad de kan än.

FAKTA

Sportbladet sätter betyg på testerna – stall för stall

MERCEDES

Inledde med tekniska problem, men under testerna i Barcelona har tillförlitligheten och farten imponerat. Lewis Hamilton pratar om att vinna lopp i år.

FERRARI

Har gjort en bra testsäsong jämfört med förra året. Är inte snabbast, men konstanta. Räkna aldrig bort Ferrari när Fernando Alonso sitter bakom ratten.

RED BULL

Har utvecklat fjolårets bil, men har inte hittat balansen än. Lär jobba dygnet runt och inte visa allt förrän i kvalet till Australiens GP.

McLAREN

Har byggt en ny bil och inte hittat rätt än. Arbetet med set-up har dragit ut på tiden och förarna har uttryckt sin oro, även om det finns potential i bilen.

LOTUS

Kimi Räikkönen anses vara en kandidat till pole position i premiären, men Lotus förlorade tid när han var sjuk och bilen har haft tekniska problem.

SAUBER

Förarna har haft svårt att få rätt temperatur i intermediatsen, annars nämns nyförvärvet Nico Hülkenberg som en möjlig överraskning.

WILLIAMS

Förarna är nöjda med uppdateringarna och anser att bilen är snabbare än 2012.

TORO ROSSO

Förarna är nöjda med uppdateringarna och anser att bilen är snabbare än 2012.

FORCE INDIA

Först till sista testet fick Adrian Sutil den andra förarplatsen. Hinner man bli klara i tid?

CATERHAM

Har två orutinerade förare och har inte imponerat.

MARUSSIA

Luiz Razia var presenterad som förare i stallet, men han fick sparken innan han hade kört en meter. Jules Bianchi ersatte mitt under det sista testet.

Jury: ANNA ANDERSSON