Värmland laddar för Rally-fest

”Uppskattade verkligen upplevelsen”

Timmy Hansen.
SPORTBLADET

Stjärnorna är på plats.

Publiken kommer.

Det blir rallycrossparty i helgen.

Timmy Hansen.

Närmare 30 00 åskådare väntas till värmländska Höljes där EM i rallycross ska avgöras. På plats finns de ordinarie förarna som Petter Solberg och Timmy Hansen, men med på startlinjen fins även DTM-stjärnan Mattias Ekström som rallycrossdebuterade i X-games förra veckan.

 – Jag lärde mig mycket, hade roligt och uppskattade verkligen upplevelsen, men resultatet hade kunnat vara bättre. Fyra och femma är just utanför pallen och jag åkte till München med drömmen om en medalj även om jag kom till start som rookie, säger han i ett pressmeddelande.

”I finalen kan allt hända”

Årets överraskning i rallycross-EM är 21-årige Timmy Hansen som ligger tvåa i mästerskapet. 

– Vi har farten, men kontinuitet är nyckeln till framgång. Att komma igenom de fyra kvalheaten på ett så bra sätt som möjligt, få ett bra startspår i semifinal, gå till finalen och där kan allt hända, säger Hansen vars pappa Kenneth har tagit 14 EM-titlar.

– Kanske är jag ändå mest förberedd inför den här tävlingen än vad jag har varit inför någon annan tävling i år, utom möjligtvis den engelska deltävlingen i början på året. Förra veckan var jag här på en testdag,

Kvalet avgörs, i dag, semifinaler och final i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM