Red Bull jagar Alonso

Kan bli stallkamrat med Vettel nästa år

SPORTBLADET

Sebastian Vettel och Fernando Alonso – i ett och samma stall.

Det kan bli verklighet 2014.

– Vi vill ha världens bästa förarpar, säger Red Bulls stallchef Christian Horner.

Mark Webber har redan bekräftat att han lämnar F1 och Red Bull efter årets säsong. Det innebär att det finns en förarplats ledig hos mästarstallet, en plats intill de tre senaste årens världsmästare Sebastian Vettel.

Red Bull har ­diskuterat en eventuell framtid med Kimi Räikkönen, men nu har en annan tidigare världsmästare visat sitt intresse.

Möttes under tävlingen

Den dubble mästaren Fernando Alonso har pratat med Red Bull om ett eventuellt framtida samarbete. Hans manager Luis Garcia bad österrikarnas stallchef Christian Horner om ett möte i samband med Ungerns GP och de träffades i Red Bulls motorhome.

– Vi befinner oss just nu i den lyckliga situationen att det finns ett ganska stort intresse för en förarplats hos oss nästa år, säger Horner enligt Motorsporttotal.

– Vi ska vi ta oss tid under det kommande tävlingsuppehållet och fundera över vilket alternativ som passar oss bäst. Samtidigt är det ingen brådska. Vi har vunnit VM de senaste tre åren och vill göra det i framtiden också.

Har kontrakt

Under juniortesterna på Silverstone tidigare i sommar visade Toro Rossos Daniel Ricciardo att han är en kandidat, men stallet kan även tänka sig att samarbeta med en betydligt mer meriterad förare.

– Vi måste inte ta någon av våra juniorförare, det handlar om att vårt förarpar ska vara det allra bästa, säger Christian Horner.

Fernando Alonso har kontrakt med Ferrari under nästa säsong, Räikkönens avtal med Lotus löper däremot ut. Hans stall ligger dessutom efter med sina löneutbetalningar.

– Så var det förra året och så är det i år igen, säger Räikkönen.

– Det är inte helt perfekt.