Skadan krossade gulddrömmen

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Joakim Ljunggren drömde om en VM-titel.
Nu är han knäskadad.
– Jag kan glömma den där guldmedaljen, säger endursostjärnan.

Svensken som vunnit flera VM-medaljer hade stora förhoppningar inför VM-säsongen. Fjolårets världsmästare Christophe Nambotin kör inte klassen E3 i år och svensken hade tränat bra under vintern.

– Jag var otroligt sugen och kände att jag skulle kunna slåss om VM-titeln. Det är många duktiga förare i år, men ingen som dominerar, men nu kan jag glömma den där guldmedaljen och det totala mästerskapet, säger Joakim Ljunggren.

Skadades i premiären

Han skadade knät redan i VM-premiären i Spanien för tre veckor sedan, men tävlade ändå vidare.

- Jag kraschade inte ens, det var en lång kurva och jag körde snabbt och satte ner foten. Jag fick ett kast, men vred inte knät, berättar han.

– Men det blev en kompression.

Han försökte köra den efterföljande deltävlingen i Portugal, trots svåra smärtor.

– Det blev inte bättre, läkaren där sa att ledbandet var uttänjt. Vi tejpade och fixade, men det gjorde grymt ont.

Tvingas vila

Före påsk var han i Göteborg och genomförde en magnetröntgen. Menisken är skadad och enligt läkaren krävs det nu minst tre månaders rehabilitering.

Därmed missar han deltävlingen i Grekland och det finns en stor risk att han missar VM-deltävlingen i Enköping som avgörs i juni.

– Mitt personliga mål är att vara tillbaka till dess och göra ett bra resultat där, läkarna tror det inte, men jag är optimistisk.

– Nu ska jag simma, cykla och köra sjukgymnastik för att få ett bra besked när jag har återkontroll hos läkaren om ett par veckor.