Attacken på svensken: ”Se och lär din idiot”

1 av 2
Timo Glock
SPORTBLADET

Mattias Ekström slåss för sin tredje  titel i DTM.

I kampen om placeringar kolliderade han med Timo Glock - som blev vansinnig:

– Se och lär din idiot, twittrar den förre F1-föraren.

Redan inför deltävlingen i Ryssland visste Mattias Ekström att det skulle bli en tung helt.

Bokstavligt talat. Han hade startfältets tynbgsta bil, 32,5 kg mer än den lättaste bilen på startlinjen. Ändå kvalade han in som sexa och han tog en placering i starten av det första racet. Efter en period med säkerhetsbil tryckte han sig sedan förbi BMW:s Timo Glock, men de båda bilarna kolliderade, sladdade i sanden och parkerades i däckbarriären. Glock var vansinnig:

– @mattiasekstroem watch the race from Wehrlein and learn you Idiot! How stupid you need to be to overtake in that corner!, twittrade Glock.Ekströms närmsta konkurrent Pascal Wehrlein, Mercedes vann och medan Ekström tog det hela med ro:

– Kör man långsamt är man förbannad, säger svensken till motorsporttotal.

Ekström straffad

Ekströms team fick ordning på bilen till det andra loppet och han kvalade in som tvåa bakom märkeskollegan Mike Rickenfeller, men på grund av kollisionen med Glock flyttades svensken ner tre platser i starten.

Trots det tog han sig i mål som trea efter en tuff kamp med BMW:s Maxime Martin, Rockenfeller vann.

 –  Det var en hård krasch igår och alla jobbade stenhårt utan sömn för att få till bilen till dagens kval och race. En otrolig insats av dem, säger Mattias Ekström.

Nu återstår tre tävlingshelger och svensken leder serien. Nästa deltävling avgörs på Oschersleben den 11-13 september.

– Kampen fortsätter, säger Mattias Ekström.

– Jag kommer även då ha den tyngsta bilen och det kommer att bli riktigt utmanande men jag ska jobba hårt för att ta alla poäng jag kan.