GP2 - Rosenqvists nästa utmaning

Europamästaren är klar för det officiella testet

Foto: FOTO: Mattias Persson motorsport publications
SPORTBLADET

Han har vunnit allt han kan vinna.

Nu står Felix Rosenqvist inför nästa utmaning - GP2.

– Det är något jag har velat prova på i flera år, säger han.

Han vann EM i F3 överlägset och slog flera nya rekord, därefter dominerade han den klassiska tävlingshelgen i Macau förra veckan. Där tog han sin andra raka seger efter att ha varit snabbast i kvalen, vunnit kvalloppet och haft pole position.

Nu väntar nästa utmaning för Felix Rosenqvist. Han ska testa GP2, serien under F1, i Abu Dhabi den kommande veckan.

– GP2 är något jag har velat prova på i flera år, så att få chansen att göra det här testet känns fantastiskt, säger Felix Rosenqvist.

– Det blir en spännande erfarenhet med mycket nytt att ta in – en ny bil, nya däck och en ny bana – men jag kunde nog ärligt talat inte ha känt mig mer redo än jag faktiskt gör.

Kör för sitt team

Han ska köra för Prema, teamet han vann F3 med och som han också körde för i Macau. Teamet debuterar i Gp2 nästa säsong, men vilka dagar som svensken kör är ännu inte klart.

– GP2-bilen har nästan tre gånger så mycket effekt som en F3:a, vilket blir intressant, men förhoppningsvis kan jag anpassa mig ganska snabbt

– Jag är väldigt glad över att få göra det här testet tillsammans med just Prema och hoppas att jag kan bidra i utvecklingsarbetet inför nästa säsong.  

Mot F1

GP2 var serien som tog Marcus Ericsson till F1 och stjärnor som Lewis Hamilton, Nico Rosberg och Nico Hülkenberg har alla vunnit det mästerskapet.

– Felix har gjort ett enastående jobb för oss den här säsongen, och han förtjänar verkligen den här chansen i Abu Dhabi, säger Premas teamchef René Rosin.

– Det rör sig om vårt allra första test i GP2 och vi kommer att ha ett mycket intensivt program att jobba oss igenom. Vi vet att det här är en rejäl utmaning, men jag är helt säker på att Felix snabbt finner sig tillrätta i bilen och att han blir till stor hjälp för oss i det här projektet. 

Även Jimmy Eriksson, som kört GP3 i ett par säsonger, ska testa för serien under de officiella testdagarna nästa vecka. Han ska köra samtliga testdagar, men för två olika team.