Wolkswagen dominerar

Sainz tappar i ledning

Foto: Natacha Pisarenko, AP
Volkswagenföraren Carlos Sainz stormar vidare mot segern i Dakarrallyt.
SPORTBLADET

VW fortsätter att dominera.

Men nu är det Nasser Al Attiyah som tar in på Carlos Sainz.

Den andra delen av Dakarrallyt inleddes - precis som den första avslutades. På den sjunde etappen var det återigen Volkswagen som dominerade.

Nasser Al Attiyah och hans kartläsare Timo Gottschalk tog sin andra etappseger och de lyckades därmed minska avståndet till ledande Carlos Sainz till en minut och 22 sekunder.

Spanjoren var tvåa och den tredje VW-bilen med Giniel de Villiers var trea. Stephane Peterhansel, BMW, hade problem med däcken och var fyra, 7 minuter och 40 sekunder efter segraren.

– Vi har tänkt att vi ska ta in lite av avståndet varje dag. I dag hade vi fördelen av att kunna följa vår teamkollega Sainz och fram till dess att vi var ikapp honom så kunde vi dra nytta av det, säger Nasser Al Attiyah i en kommentar.

– Sedan satt vi fast i dammet bakom honom.

Arrangörerna kortade av etappen i från 611 till 252 km på grund av säkerhetsskäl, men nu väntar den åttonde etappen och ett avgörande kommer allt närmare.

– Vi har en lång etapp framför oss och vi får se vad den bär med sig. Jag kommer i alla fall att göra allt för att minska avståndet ännu mer.

Totalledaren Carlos Sainz var även han nöjd med sin andraplats:

– Dagens etapp var inte alls enkel, det ar svårt att navigera men min kartläsare Lucas gjorde ett bra jobb. Vi hade lätt kunnat förlora mer än två minuter, säger spanjoren.

- Men det gjorde vi inte och därför är jag mer än nöjd. I morgon är det så att min teamkollega Al- Attiyah måste köra först och då kan vi haka på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM