Al Attiyah ett steg närmare drömmen

”Nu kan jag kontrollera tävlingen”

Foto: AFP, SCANPIX
SPORTBLADET

Nasser Al Attiyah är ett steg närmare drömmen.

Han leder Dakar.

– Nu kan jag kontrollera tävlingen, säger han.

Tina Thörners före detta chaufför är nu i ledningen av Dakarrallyt, han vann den åttonde etappen före Carlos Sainz som var i ledningen efter sju etapper.

”Försiktigt i början”

Al Attiyah var 6 miuter och 36 sekunder före Sainz och Volkswagen vann fyrdubbelt. Trea var Giniel de Villiers (+17,22) och fyra Mark Miller (+20,01). Stephane Perhansel, BMW, var femma i mål, över en timme efter Al Attiyah.

– Vi körde väldigt försiktigt i början och Carlos kom ikapp oss, men i slutet av sanddynerna så gav vi allt för att ta lite tid på Sainz, säger Nasser Al Attiyah i en kommentar på Dakars hemsida.

- Det var en väldigt svår etapp och den var öppen hela vägen. Men jag älskar att köra i sanddyner och jag låg verkligen på gränsen. Jag är väldigt nöjd med att vinna den här etappen och över att jag nu är i ledningen av sammandraget. Nu kan jag kontrollera tävlingen.

de Villers trea

Han är nu fem minuter och fjorton sekunder före VW-kollegan Carlos Sainz i sammandraget och Giniel de Villers är trea.

– Jag hoppas att detta var vår värsta dag i Dakar. Vi fastnade i sanddynerna vid två tillfällen i slutet av etappen och båda gångerna tvingades vi gå ut och gräva loss bilen, säger Sainz.

– Nu måste vi attackera. Under ett rally är varje etapp hård och lång. Vi får se vad som händer, uppenbarligen så tappade jag tid. Men rallyt är inte över och det är många etapper kvar.

I MC-klassen vann Marc Coma och han utökade ledningen i klassen, norrmannen Pål Anders Ullevålseter var femma i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM