Coma på väg mot seger

Leder MC-klassen

SPORTBLADET

Nasser Al Attiyah och Marc Coma.

Det är herrarna som är på väg mot seger i Dakar.

Det var en tuff dag, den näst sista under Dakarrallyt. Det hade regnat så mycket att arrangörerna strök 47 km eftersom det var för blött.

I MC-klassen var det spänning redan från start. Det var Cyril Despres, som hade ungefär 16 minuter upp till Coma, som inledde bäst. Fjolårssegraren var tvungen att ge allt och tog snart över ledningen - men spanjoren Coma hängde på.

Det var en duell de båda giganterna emellan och till slut vann Coma med 37 sekunder och nu är han ”bara” 181 km i från sin tredje seger i Dakar.

– Det var en väldigt svår etapp eftersom det regnade så mycket i natt. Därför blev det plötsligt en teknisk etapp, typ enduro, säger Marc Coma.

- Nu är det väl 190 km kvar. Det borde inte vara några problem, men vi måste köra igenom den. Vi vet att man skapat den sista etappen för att behålla spänningen ända in i mål, så vi får se....

I bilklassen vann Carlos Sainz, han tog därmed sin 23 etappseger i Dakar vilket är rekord. Han vann före VW-kollegan Giniel de Villiers med den tredje VWn Nasser Al Attiyah var sex minuter efter.

- Detta var den tuffaste sträckan som jag kört i hela mitt liv, jag var tvungen att vara koncentrerad hela tiden och jag fick inte göra några misstag, säger Al Attiyah i en kommentar efter målgång.

- I bland körde jag fort och ibland fick jag sakta ner för att kunna koncentrera mig, men det var okej. Vi tog oss ändå i mål utan problem och jag är väldigt glad över det.

Nu har han ett fantastiskt läge inför morgondagens avslutning. Han leder sammandraget med över 48 minuter före De Villiers och Sainz som är en timme och 20 minuter efter.

Den enda kvarvarande svenska deltagaren, Annie Seel, hade inte kommit i mål när den här texten skrevs. Hon väntas i mål under natten till lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM