”Har absolut inte gett upp”

Al Attiyah tog etappseger – efter mardrömsstarten

Foto: GETTY
Nasser Al Attiyah.
SPORTBLADET

Favoriterna tar kommandot i Dakar.

Samtidigt som svenskarna tappar.

Redan under den första dagen gick drömmen om Dakar upp i rök för Pewagos svenska satsning, bilen började brinna och teamet tvingades bryta. Den andra dagen var nästan lika tung sett med svenska ögon. För mc-förarna Thomas Berglund och Ronnie Bodiger såg det bra ut under inledningen, men efter den fjärde tidskontrollen tappade båda två och Berglund som brukar finnas med i den övre delen av fältet var preliminärt 99:a i mål och Bodinger 110. Det gör att Berglund är bäste svensk med en 39:e plats totalt.

Peterhansel leder bilklassen

I mc-klassen tog den regerande mästaren Marc Coma över ledningen av Fransico Lopez samtidigt som den andra favoriten, Cyril Despres, kämpade sig framåt i fältet och efter två dagar är han tvåa i sammandraget. I bilklassen har nu den flerfaldige mästaren Stephane Peterhansel ledningen, även om det var fjolårssegraren Nasser Al Attiyah som vann etappen i sin Hummer. Sett till den totala sammanställningen är dock Al Attiyah närmare nio minuter efter Peterhansel, MINI, eftersom han hade tekniska problem under den första dagen.

”Även en trasig vindruta”

- Vi startade som 38:a och vi var tvungna att köra om väldigt många bilar, det kostade självklart mycket tid eftersom det var väldigt dammigt, säger Al Attiyah till motorsporttotal.

- Vi hade även en trasig vindruta och det gjorde det inte direkt enklare för oss Men jag ville visa att vi har en bra strategi och att vi är att räkna med. Att vi absolut inte har gett upp. Jag vet inte riktigt hur mycket tid vi tog in, men nu har vi en bättre placering i startfältet och man måste vara smart för att köra snabbt här.

ARTIKELN HANDLAR OM