Nya tragedier skakar Dakar

Två mc-förare svårt skadade & åskådare omkom i flygkrasch

SPORTBLADET

Dakar inleddes med en dödskrasch.

Den andra dagen fortsatte med fler krascher. Två mc-förare skadades svårt och två åskådare miste livet när deras flygplan störtade.

Årets Dakarrally inleddes med att en mc-förare omkom på den första etappen och i går kväll meddelade arrangörerna att ett litet flygplan med två passagerare hade störtat, bara fyra mil från den plats där Jorge Martínez Boero omkom. Enligt nyhetsbyrån DyN var det en 37-årig man och hans elvaårige son som följde tävlingen från luften under söndagen när deras plan av okänd anledning störtade. Ingen överlevde kraschen.

Kolliderade med ko

Under den andra etappen som kördes under måndagen rapporteras om ytterligare tre svåra krascher bland mc-förarna, fransmannen Bruno Da Costa som låg på 52:a plats efter den första etappen skadades sig svårt.

Han kolliderade med en ko, mc:n började brinna och han fick föras med helikopter till sjukhus. Enligt Radio Rivadavia har han skador på njurarna, men de är inte livshotande. Däremot finns det ingen information om hur det gick för kon.

Påkörd av motståndare

Strax innan hade den peruanske mc-föraren Manuel Jamett gett upp sedan han kraschat och brutit flera tår och den argentinske mc-föraren Mariano Lorenzetti tvingades bryta sedan han blivit påkörd av en av de deltagande lastbilarna. Lorenzetti hade fått punktering och ställt sig vid vägkanten, men han klarade sig utan skador. Däremot var det en svårare smäll ekonomiskt. Enligt tyska Focus hade han inför tävlingen sålt sin lägenhet för att kunna köpa en mc och delta i Dakarrallyt.

I dag tisdag är det dags för den tredje etappen, den tar förarna från San Rafael till San Juan och förarna tar sig från 1900 m över havet till ungefär 3000 m över havet innan det vänder nedåt. Målet ligger ungefär på ungefär 600 meters höjd över havet.